© Wim HENDRIX

MV Artcenter verdubbelt expositieruimte

Het MV Artcenter, het privékunstcentrum van Maurice Verbaet, breidt in maart fors uit. De negen verdiepingen hoge trappen-zaal van de AWW-toren verandert in exporuimte.

fh

Het MV Art Center opende drie maanden geleden de deuren op het gelijkvloers van het voormalige hoofdkwartier van de Antwerpse Waterwerken op de Mechelsesteenweg 64. De openingstentoonstelling Connexions I die een royaal overzicht van de Belgische kunst van 1945 tot 1975 biedt, is verlengd tot 16 juli.

Het publiek maakt er kennis met de belangrijkste vertegenwoordigers van de Jeune Peinture, de vele abstracte stromingen en de pop art. Hoofdvertolkers in het verhaal zijn Alechinsky, Luc Peire, Jacques Moeschal, Pol Bury, Pol Mara en Evelyne Axell. Ook keramiek, textiel- en meubelkunst komen aan bod, net zoals kunstboeken van Hugo Claus.

Antwerps Guggenheim

Half maart verdubbelt het MV ArtCenter zijn tentoonstellingsoppervlakte, want het kunstcentrum krijgt de beschikking over de centrale trappenhal. De eerste artiest die een solotentoonstelling krijgt in dit ‘Antwerpse Guggenheim’ is Paul Van Hoeydonck, zopas 90 geworden. Meer dan 120 werken zullen in een lange opwaartse spiraal te zien zijn

Praktisch

Het MV Artcenter is open van donderdag tot zaterdag, telkens van 13 tot 18u. Tijdens de krokusvakantie kunnen families gratis de expositie bezoeken van 14 tot 16u. Reservatie is wel aangeraden.

Ook gratis zijn rondleidingen op de eerste zondag van de maand. Het MV Artcenter biedt daarnaast op donderdagen een schoolprogramma aan voor leerlingen ouder dan vijftien.

www.verbaet.com

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER