© Hugo Van Beveren

De Correcties strijden voor plaats op Nekka-Nacht

De Correcties, de band van o.m. Erik Verheyden uit Brasschaat en Pieter Vandergooten uit Schoten, is vanavond één van de zes finalisten van de Nekka-wedstrijd 2016. Inzet: een plaats op de affiche van de Nekka-Nacht op 23 april in de Lotto Arena.

jaa

Frontman, tekstschrijver en zanger van De Correcties is Daan Ceulemans, die zelf van Heist-op-den-Berg afkomstig is. Hij bedacht ook de naam van de groep, geïnspireerd door de gelijknamige titel van het boek van Jonathan Franzen. Naast de al genoemde bassist Erik Verheyden en drummer Pieter Vandergooten, vervolledigt Merksemnaar Lieven Leemans de band. Hij speelt gitaar, accordeon, mondharmonica, mandoline en zingt ook.

“Ik schreef al lang teksten, maar nooit met het doel om ze op muziek te zetten”, aldus Ceulemans, die onder meer Spinvis, maar ook Leonard Cohen als referenties aanhaalt voor het eigenzinnige genre van kleinkunst dat De Correcties beoefenen. Een eerste plaat bleef onopgemerkt, maar toen ze vorige zomer op de Gentse Feesten een hommage brachten aan een ander groot voorbeeld, de betreurde Luc De Vos, leverde dat de Antwerpse band meteen een ticket op voor de Nekka-wedstrijd.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet Van Antwerpen - editie Noord

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER