© belga

© isosport

© belga

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Waaslandcross: Daan Soete soleert naar zege bij beloften, Hermans eindwinnaar

Daan Soete heeft de Waaslandcross voor beloften gewonnen. De renner van Telenet-Fidea reed solo naar de zege voor Berne Vankeirsbilck en Nicolas Cleppe. Quinten Hermans, ploegmaat van Soete en Cleppe, is eindwinnaar in de Bpost Bank Trofee.

mtm

Wereldkampioen Eli Iserbyt deed nooit mee voor de zege in de Waaslandcross en moest vrede nemen met de zesde plaats. Vooraan maakte ploegmaat Soete er een mooie onemanshow van. De Tsjech Adam Toupalik drong nog enkele ronden aan, maar de zilveren medaille van Heusden-Zolder brak en Soete was vliegen."Dit is mijn eerste zege van het seizoen", glundert Soete. "Ik voelde me van bij de start prima en ik trok dan ook meteen door. Toupalik kwam terug en hij hield even stand, maar niet voor lang. Vanaf dan was het tempo blijven rijden en hopen dat ik voorop zou blijven. Achter mij reden er veel ploegmaats en dat was een goeie zaak voor mij."

"Verbaas ook mezelf"Vankeirsbilck kwam verrassend als tweede over de streep. "Ik verbaas ook mezelf. Tijdens de verkenning had ik nochtans weinig hoop. Dit is in principe geen parcours voor mij. Iets te snel en net niet zwaar genoeg. Ook de eerste ronden had ik niet het gevoel dat ik zou meedoen voor het podium, maar plots kwam ik bij het groepje met Iserbyt. In de laatste ronden heb ik zoveel mogelijk druk gezet om zeker op het podium te kunnen staan. En dat is gelukt."Eindwinnaar van de Bpost Bank Trofee bij beloften is Quinten Hermans, die in Sint-Niklaas als achtste over de finish kwam. "En daar ben ik heel erg blij mee", vertelt de Limburger. "Ik had vooraf zestien seconden voorsprong op Daan Hoeyberghs en dat was niet veel. Ik ben gestart met de bedoeling om te winnen, maar ik had al snel door dat het niet zou lukken. Vanaf dan heb ik me gefocust op de eindzege."

Wereldkampioen baas bij junioren

De juniorenwedstrijd in Sint-Niklaas (Bpost Bank Trofee) werd een prooi voor Jens Dekker. De Nederlandse wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding in de Waaslandcross en haalde het voor Florian Vermeersch en Reno Bauters.

Pechvogel van de dag was Jappe Jaspers. De Belgische kampioen had materiaalpech bij de start en moest een halve ronde lopen voordat hij van fiets kon wisselen. Een groot contrast met Dekker, ploegmaat van Jaspers bij Enertherm-BKCP, die er in Sint-Niklaas een onemanshow van maakte."Het was een drukke week en dat voelde ik ook in de benen", aldus de wereldkampioen. "Maar op het einde van de eerste ronde begon het te draaien. Ik nam snel een voorsprong en die kon ik uitbouwen. Vanaf dan was het zaak om te controleren zonder over mijn toeren te gaan. Wel jammer dat Jappe vandaag zijn kansen niet kon verdedigen."Florian Vermeersch was een gelukkige tweede. "Het is al van Hamme geleden dat ik nog op het podium stond", aldus de Oost-Vlaming. "Dit doet dan ook heel veel deugd. Ik zat wel de hele wedstrijd tegen mijn limiet. In de slotfase kon ik Reno lossen in het zand en zo de tweede plaats veiligstellen."

Nederlander beste nieuwe nieuweling

Bart Artz heeft de Waaslandcross voor nieuwelingen gewonnen. De Nederlander haalde het in een sprint met twee van Vince Van den Eynde, die zich verzekerde van eindwinst in de Bpost Bank Trofee.

Na twee van de vier af te leggen ronden namen Vince Van den Eynde, Bart Artz en Ryan Cortjens een kleine voorsprong. Belgisch kampioen Arno Van den Broeck en Mees Hendrikx probeerden de kloof nog te dichten, maar het drietal hield stand en vocht om de zege.

“Eerste zege op verjaardag”

In de slotronde viel Cortjens letterlijk weg en Artz bleek te sterk voor Van den Eynde in de sprint. “Mijn eerste zege van het seizoen. En dat net op mijn verjaardag”, glunderde Artz na afloop. “Ik voelde me echt sterk vandaag. In de laatste zandstrook voor de finish probeerde ik in de slotronde nog weg te rijden, maar Vince hing in mijn wiel. Gelukkig kon ik het toch nog afmaken in de sprint.”

“Aan elkaar gewaagd”

Van den Eynde was ontgoocheld met de tweede plaats. “Ik had natuurlijk liever gewonnen vandaag. Ik had het gevoel dat we aan elkaar gewaagd waren. Dat ik de eindzege binnen heb, is wel heel leuk. Voor het seizoen was de Bpost Bank Trofee een doel. Ik heb er alles aan gedaan om de eindzege glans te geven met een overwinning, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden