Ophalers gooien alles in één vuilniswagen: "En wij maar sorteren"

Tijdens de socialistische stakingsdag van vrijdag 24 juni ergerden sommige Antwerpse inwoners zich aan het feit dat her en der de toch werkende huisvuilophalers alle huisvuilzakken door elkaar in één vuilniswagen gooiden. “En wij maar sorteren”, protesteert een Facebook-gebruiker en postte meteen een filmpje.

pvb

De reactie is begrijpelijk, reageert men bij het stadsbestuur ... maar toch was dit optreden verantwoord. Vrijdag kwamen vele leden van de huisvuildienst immers niet opdagen. Daardoor riskeerde in sommige wijken het huisvuil een volledig te blijven staan. Om dat te voorkomen, werd prioriteit gegeven aan het ophalen zodat de eventuele hinder kon worden beperkt.

Met minder volk was het onmogelijk om verschillende vuilniswagens langs hetzelfde parcours te sturen om restafval en PMD apart op te halen. Dus werd de sluikstortwagen op pad gestuurd om alles samen op te halen en alles dan naar de verbrandingsoven te sturen. Dat kost de stad overigens inkomsten omdat anders voor het recycleerbare PMD-afval nog geld wordt gekregen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen