© Karel Hemerijckx

Asielzoekers koken voor festivalgangers

Wie de traditionele festivalkost op Pukkelpop meer dan beu is, kan behalve in Foodwood ook ter hoogte van podium The Lift terecht voor dat ietsje meer, of in dit geval exotisch eten. In Lakokkerilla staan tien bewoners van het asielcentrum van Helchteren achter het fornuis. Ze serveren specialiteiten uit Albanië, Palestina, Afghanistan en Irak.

geho

Bijzonder is dat u er niet alleen lekker kunt eten, maar ook een praatje kunt maken met de koks en stilstaan bij hun situatie. Om dit te illustreren, krijgt u na afgifte van een bonnetje een kartonnen bootje dat op een loopband geplaatst wordt. Het houdt vervolgens halt bij uw land van keuze. Onderweg is er begeleiding van het Rode Kruis.

“Hier draaien wij de rollen om. De festivalgangers die naar ons restaurant komen, moeten zelf de boot nemen om zo op zoek te gaan naar eten. Ze worden bediend door koks en bakkers van wie de asielprocedure nog loopt”, verduidelijkt Carl Cappelle van het Antwerpse artiestencollectief Rooftoptiger, een van de initiatiefnemers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer