© Photo News

Red Lions beginnen foutloos op EK hockey met zege tegen Oostenrijk

De Belgische hockeymannen zijn met een overwinning begonnen aan het EK in het Nederlandse Amstelveen. In hun openingswedstrijd in groep A versloegen de Red Lions (FIH 5) zaterdag Oostenrijk (FIH 22) met 4-1 (rust: 4-1).

jtp

Sebastien Dockier opende na 5 minuten de score. Twee minuten later maakte de Oostenrijker Alexander Bale gelijk. De jarige Loïck Luypaert, zaterdag 26, zette de Lions in de tiende minuut op 2-1. Kort voor de pauze diepten Thomas Briels en Luypaert, met zijn tweede penalty corner, de voorsprong verder uit tot 4-1. In het derde en vierde kwart werd er, ondanks een rist kansen voor de Belgen, niet meer gescoord.

“We zijn niet in de val van Oostenrijk getrapt”, reageerde Red Lion Gauthier Boccard. “We wisten dat onze tegenstander, ondanks zijn lagere klassering op de wereldranking, over heel wat kwaliteit beschikte”, vertelde Boccard. “Ik denk dat de stugge Oostenrijkers op dit toernooi nog heel wat andere ploegen het vuur aan de schenen zullen leggen. In de tweede helft kregen we het even moeilijk, maar voor het overige hebben we de partij goed aangepakt. Na hun gelijkmaker zijn wij kalm gebleven, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Een eerste match op een EK is nooit eenvoudig, maar we kunnen tevreden zijn.”

De jarige Loïck Luypaert, zaterdag 26, had met twee treffers een grote bijdrage aan de Belgische overwinning. “Vorig jaar vierde ik mijn verjaardag met olympisch zilver in Rio, nu scoor ik twee doelpunten in een EK-match”, verklaarde Luypaert. “Ik mag dus niet klagen. Oostenrijk vormde een fysiek sterk team met enkele prima spelers en een erg goede strafcorner. We zijn blij dat we het toernooi met drie punten starten en doen er alles aan om op deze weg verder te gaan.”

Maandagavond (20u) staat met een duel tussen België en Nederland (FIH 4) de derby der Lage Landen op het programma. Dat is ook een heruitgave van de halve finale op de Spelen in Rio, toen de Lions met 3-1 aan het langste eind trokken. Woensdag (17u) spelen de Belgen tegen Spanje (FIH 9).

De eerste twee landen van de poule stoten door naar de halve finales, de andere teams spelen om plaatsen 5 tot 8.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer