© BFM

Politie houdt nachtelijke razzia in vijftal cafés

De lokale politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een razzia gehouden in een vijftal cafés in Mechelen. Tijdens de controles gingen politiemensen vooral op zoek naar drugs en verboden wapens.

Sven Van Haezendonck, Griet Beyaert

Bij de actie werden een twintigtal politiemensen ingezet. "Wij hebben ook steun gekregen van een collega van de federale politie met een drugshond, en van de RVA", zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van de lokale politie Mechelen-Willebroek.

De controles vonden plaats in zaken op het Koning Albertplein, in de Leopoldstraat, op de Leuvensesteenweg, in de Nekkerspoelstraat, en op de Oude Antwerpsebaan. "Daarbij gaat het om overlastgevoelige plaatsen. Met de actie geven wij ook een duidelijk signaal aan bezoekers en buurtbewoners dat we die overlast ernstig nemen", stelt hoofdinspecteur Van de Sande.

84 mensen grondig gecontroleerd

In totaal werden 84 personen grondig gecontroleerd. 47 onder hen waren bij de politie al gekend. Vijf onder hen hadden drugs op zak, cannabis of cocaïne. Een persoon was in het bezit van een verboden wapen, een zelfgemaakte matrak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER