© Joris Herregods

© BELGA

1 / 7
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Poëzie, fantasie, magie” in jubilerend ‘Hutsland’

Overal in de kantoren-burcht Singelberg wordt deze dagen getimmerd, gebouwd en gehamerd. Fernand Huts laat er een middeleeuws kasteel neerpo-ten. Drie weken lang wil hij er 160 jaar Katoen Natie vieren.

Paul Verbraeken

Wie dezer dagen, één kilometer voorbij de Kallosluis, Singelberg binnenrijdt, gelooft zijn ogen niet. Niet alleen blijkt het kantorencomplex inmiddels zelf steeds meer een burcht te zijn met zijn grijsstenen toegangspoort, zijn ‘blauw kanon’, kantelen en een drie meter brede slotgracht. Bovenal is op het terrein in containers en bordkarton een ‘echte’ burcht in aanbouw.

“160 jaar Katoen Natie is voor ons een gelegenheid om anderhalf jaar feest te vieren”, vertellen Fernand en Karine Huts. “Dat is al begonnen op 1 juni met een kunstboek en tentoonstelling over Latijns-Amerikaanse kunst, een onvoorstelbaar succes. Er was ook al De zomer begint in Doel. En het eindigt in januari 2017 met een tentoonstelling in Gent over de Gouden tijden van Vlaanderen, óók met kunstboek.”

Drie weken dagelijks feest

Het meest zichtbare deel van dit feestjaar wordt (van 18 augustus tot 6 september) een drie weken durend dagelijks feest rond het thema ‘poëzie, fantasie, magie’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER