© YouTube

Tiener in "te onthullende shorts" weigert nog voor winkel te werken

Het is mooi weer en dan zijn de benen wel al eens wat bloter dan anders. Op de werkvloer wordt dat niet altijd gesmaakt. Dat ondervond de Amerikaanse Sylva Stoel vorige week in een winkel van JCPenney in South Dakota. Haar baas vond haar shorts "te onthullend". Het 17-jarige meisje wees hem erop dat haar outfit uit de winkel kwam waar ze voor werkte, maar dat had maar weinig zin. Daarop stapte Sylvia op.

fvranckx

"Hey JCPenney. Pas onze kledingcode eens aan aan de 21e eeuw", klinkt de tienerfeministe nog steeds strijdvaardig op Twitter. Dat was ze ook toen haar chef haar duidelijk maakte dat hij niet opgezet was met de shorts die ze droeg in de winkel. Toen hij haar vroeg hoe lang het zou duren voor ze thuis iets anders zou gaan halen, antwoordde ze: "Waarschijnlijk de hele dag". Het was meteen de laatste discussie tussen de twee. Nochtans staat in de kledingcode van het bedrijf dat vrouwen noch mannen shorts mogen dragen.

Op Twitter is een hele discussie ontstaan over het voorval. Enerzijds wordt "de hypocrisie en het seksisme" van mannen als haar baas aangeklaagd, anderzijds zijn er heel wat mensen die Sylva onvolwassen noemen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER