© Dirk Vertommen

© Dirk Vertommen

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Heist topfavoriet tijdens BK Kubb

Zowel de titelverdediger als de topfavoriet tijdens het BK Kubb, vandaag in Aalst, komen uit Heist. In totaal nemen niet minder dan tien ploegen uit de gemeente deel.

Kristof Van Rompaey

Das Kubb uit deelgemeente Itegem verdedigt zijn Belgische titel. Maar de ogen zijn ook gericht op het Heistse team ’t Is Gebeurd. Zij wisten hun Vlaamse titel te verlengen en kaapten ook het brons weg op het WK in Zweden. Dat bezorgde hen een rechtstreeks plaatsje op het favorietenlijstje van heel wat kenners.

Of ze er gerust in zijn? “Bij kubb weet je natuurlijk nooit”, vertelt Jef Thielemans van ’t Is Gebeurd. “Naast de Heistse teams, moeten we ook nog rekening houden met enkele geduchte tegenstanders uit onder andere West-Vlaanderen.”

Voorts is zelfs de beker van het BK van Heistse makelij. Organisator Kubbspel.be vzw kocht dit jaar een exemplaar aan bij trofeeënfabrikant Thys, gevestigd in het Heistse Industriepark. “In de buurt werd opeens het ene toernooi na het andere georganiseerd”, vertelt Leen Thys. “We sprongen bij op de kar en zo wist ook de organisator van het BK ons te vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER