Familie neemt afscheid van mama van drie die aangereden werd op drukke steenweg

© wjn

© wjn

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Familie, vrienden en kennissen hebben gisterochtend afscheid genomen van Sabrina Demoustier, de 43-jarige mama van drie die op 17 mei aangereden werd op het zebrapad ter hoogte van het DATS24-tankstation op de Brusselsesteenweg in Meerbeke.

wjn

De familie kon vrijdagochtend, nog voor de afscheidsceremonie, al een groet brengen aan de vrouw in de woning waar ze samen met haar verloofde Jean-Jacques Mattens woonde. Het zebrapad waar de dodelijke aanrijding plaatsvond, ligt amper vijftig meter verder. De doodskist stond gisteren in de living. Wie door het raam keek, zag het zebrapad, de bloemen op straat en de foto van de vrouw aan het verkeersbord.

“Ik wou dat Sabrina haar laatste nacht doorbracht bij haar familie, in haar eigen huis. Straks moeten we voorgoed afscheid nemen. Het was een fantastische vrouw”, zegt Jean-Jacques.

Souvenirs

Kort na 10 uur werd de kist door de zonen van Jean-Jacques naar buiten gedragen. Het werd een ingetogen ceremonie waarin de ceremoniemeester de woorden sprak die door de familie op papier waren gezet. Er werden foto's getoond van het slachtoffer en er was muziek, onder andere ‘Non, Je Ne Regrette Rien’ van Edith Piaf, te horen.

“Sabrina was iemand die altijd gaf, zonder iets te vragen. We hebben samen aan projecten gewerkt, samen gevierd, samen gehoopt. Dat heeft voor onvergetelijke souvenirs gezorgd, maar we hadden nog zoveel meer samen willen doen”, klonk het.

Als afsluiter van de ceremonie legden de aanwezigen een witte roos op de kist. Ook Steven, de Ninoofse buschauffeur van De Lijn die meteen na het ongeval zijn bus aan de kant zette om de vrouw te helpen, deed dat. Hij werd oprecht bedankt door de familie van Sabrina.

Het parket communiceert nog steeds niet over de precieze oorzaak van het ongeval. Jean-Jacques blijft vertrouwen hebben in het gerecht. “Laat ons hopen dat die bestuurder zijn straf niet ontloopt en dat de verkeerslichten op het kruispunt er snel komen.”

LEES OOK: Vrouw van zebrapad gemaaid en overleden op drukke steenweg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen