Belgische terrorist gedood in Syrië

© AFP

Syrische Koerden hebben in het noorden van Syrië stellingen ingenomen van de ‘jihadisten’ van de Islamitische Staat IS, zo heeft het in Londen gevestigde Syrische Observatorium voor de Mensenrechten donderdag gemeld. Bij de gevechten sneuvelden er 49 strijders. Een Belgische ‘jihadist’ kwam om bij andere gevechten.

wver

De gevechten draaiden om de Koerdische plaats Aïn al-Arab, aan de grens met Turkije. Daarbij sneuvelden veertien leden van de Koerdische militie Defensie Eenheden van het Volk en 35 ‘jihadisten’ van de IS. De Koerdische strijders heroverden een reeks heuvels die onder controle van de jihadisten stonden. De situatie daar is nu ‘kalm’, aldus het Observatorium.

De bij de Syrische oppositie aanleunende organisatie maakte ook gewag van botsingen in het oosten van Syrië tussen een soennitische stam en de IS.

In de oostelijke provincie Deir Ezzor, die grotendeels onder controle van IS staat, bekampte de stam Chaitat de IS die drie leden van de stam had gearresteerd, in weerwil van een akkoord tussen beide partijen, aldus het Observatorium. Er kwamen vijf ‘jihadisten’, onder wie een Belg, om.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen