© BELGA

Farid ‘le Fou’ wordt voor 70ste keer overgeplaatst na stakingsaanzegging

De stakingsaanzegging van het gemeenschappelijk vakbondsfront van het personeel van de gevangenis van Andenne is opgeschort. Dat is beslist nadat de directie van de gevangenis had aangekondigd dat de gedetineerde Farid Bamouhammad naar een andere strafinrichting zal worden overgebracht. Het is al de zeventigste keer in zowat 14 jaar tijd dat hij wordt overgeplaatst.

Farid Bamouhammad heeft al in de gevangenissen van Vorst, Andenne, Doornik, Nijvel, Brugge en Lantin verbleven. Zijn verblijf in een gevangenis leidt steevast tot problemen en ongenoegen bij het gevangenispersoneel. Dat was dit keer niet anders in Andenne. Op 24 juli had het personeel een stakingsaanzegging ingediend, als de gedetineerde niet zou vertrekken uit de instelling. Daar is de directie nu op ingegaan. De gedetineerde zal ten laatste op het einde van de eerste week van september vertrekken uit Andenne.

Farid Bamouhammad werd al diverse keren veroordeeld, het laatst in maart 2007. Toen kreeg hij 10 jaar cel voor moordpoging op een politieagent en de gijzeling van zijn schoonmoeder en schoonzus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER