© BELGA

OFFICIEEL. Imoh Ezekiel verlaat Standard voor Al-Arabi SC

Standard-spits Imoh Ezekiel trekt naar het Qatarese Al-Arabi SC. Dat meldden de Rouches donderdag op hun website. Daarmee is de transfer van de jonge Nigeriaanse spits nu eindelijk ook officieel rond. Ezekiel zal in Qatar zo’n 2,5 miljoen euro per jaar gaan verdienen. De transfersom werd niet bekend gemaakt, maar het zou om een bedrag van 8 miljoen euro gaan.

dmm

De 20-jarige Ezekiel kwam in januari 2012 bij Standard terecht, na zijn opleiding in de Nigeriaanse voetbalschool 36 Lion FC. In totaal speelde hij 91 wedstrijden voor de Luikse club. Daarin vond de aanvaller 32 keer de weg naar de netten.

Ezekiel, die bij Standard samen met de intussen vertrokken Michy Batshuayi uitgroeide tot een koningskoppel, speelde woensdagavond zijn laatste wedstrijd voor de ‘Rouches’. Na afloop van de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Panathinaikos (0-0) nam de Nigeriaan al uitgebreid de tijd om afscheid te nemen van de supporters. In Qatar heeft men een bijzonder ‘geheim plan’ met Ezekiel. In ruil voor het riante loon en uitleenbeurt aan een Europese ploeg, zal hij voor de Qatarese nationale ploeg moeten spelen. Dat kan u gisteren lezen in Het Nieuwsblad (lees het artikel hier ).

Ezekiel neemt emotioneel afscheid van Standard en trekt naar Qatar

© PN

Imoh Ezekiel heeft na de Champions League-wedstrijd tegen Panathinaikos bevestigd dat hij zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor Standard. De pocketspits trekt naar Qatar.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Nadat hij uitgebreid afscheid had genomen van de fans, liet Ezekiel noteren: 'Dit was mijn laatste match bij Standard. Ik zal deze club missen, en zeker de vurige supporters. Dat hoort nu eenmaal bij het voetbal. Het is jammer dat ik niet kon scoren vandaag, maar ik hoop dat Standard volgende week wint. Ik heb nu een nieuwe uitdaging gevonden in Qatar. Het zal niet makkelijk worden daar, maar ik ben er klaar voor. Misschien kom ik in de toekomst nog terug naar Luik.'

Ook coach Guy Luzon wist na de wedstrijd dat het vertrek van Ezekiel onvermijdelijk is: 'Dit was 99,9 procent zeker zijn laatste wedstrijd voor Standard. We zullen hem missen en wensen hem veel succes.'

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL