Zwitserse anti-aidscampagne veroorzaakt controverse

© *

'Love Life - Ne Regrette Rien', dat is de naam van een nieuwe Zwitserse campagne die het gebruik van condooms promoot. Maar de affiches en het promospotje waarin vijf echte hetero- en homokoppels (half)naakt stoeien, valt niet bij iedereen in de smaak.

vwh

Velen vinden de video te erotisch om op tv te tonen. De makers van het filmpje laten naar eigen zeggen geen expliciete beelden zien, maar sommige kijkers vinden dat er wel heel weinig aan de verbeelding wordt overgelaten. Ze vinden dat je door de suggestieve poses van de koppels meteen doorhebt wat ze aan het doen zijn.

Het Federale Bureau van Volksgezondheid, dat de campagne lanceerde, kreeg al klachten binnen van ouders die de beelden 'zeer pornografisch' vinden, maar ook verschillende organisaties die christelijke waarden hoog in het vaandel dragen hebben al hun beklag gedaan. Ze eisen dat de affiches uit het straatbeeld verdwijnen en ook het spotje hoeft voor hen niet meer uitgezonden te worden.

De Zwitserse autoriteiten hebben inmiddels in een statement duidelijk gemaakt waarom ze voor dit filmpje kozen om aan aidspreventie te doen. 'Wij willen aantonen dat je en plezierige levensstijl kan combineren met verantwoordelijk gedrag', klinkt het. Het filmpje, op de tonen van 'Non, je ne regrette rien' van de Franse zangeres Edith Piaf, is via YouTube inmiddels meer dan 70.000 keer bekeken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer