Luc Van den Brande blijft voorzitter van de VRT

© Michiel Hendrickx

Luc Van den Brande (CD&V) is herverkozen als voorzitter van de raad van bestuur van de VRT. Dat heeft de nieuwe raad van bestuur van de openbare omroep maandag beslist tijdens zijn eerste vergadering. Ellen Van Orshaegen (N-VA) blijft ondervoorzitter.

aro

De samenstelling van de nieuwe raad van bestuur was al sinds eind vorig jaar bekend, maar het was pas maandag dat die voor het eerst ook effectief samenkwam. Niet alleen de samenstelling is veranderd - N-VA zag zijn aantal bestuurders verdubbelen terwijl Vlaams Belang en LDD hun bestuursmandaten kwijtspeelden - de bestuursraad van de openbare omroep telt voortaan ook een aantal nieuwe gezichten. Zo is voormalig VRT-journalist en Open VLD-politicus Dirk Sterckx een nieuw lid, net als Groen-politica Freya Piryns en Sihame El Kaouakibi, de bezielster van het Let’s go urban-project.

Communicatieadviseur Noël Slangen was er dan weer niet meer bij, maar Luc Van den Brande (CD&V) werd dus wel herverkozen als voorzitter, en Ellen Van Orshaeghen (N-VA) als ondervoorzitter.

Ex-LDD-politicus Rudi De Kerpel volgt VUB-professor Caroline Pauwels overigens op als regeringscommissaris van de openbare omroep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen