IMF bereid om Grieken verder te ondersteunen

© Photo News

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid om Griekenland verder te ondersteunen en hoopt gesprekken aan te knopen met de nieuwe regering. De euroministers wachten dan weer liever op een openingszet van die nieuwe regering, zo bleek maandagavond na afloop van een overleg tussen de ministers van Financiën.

aro

Het IMF deed de mededeling op eigen initiatief, daags na de overwinning van de radicaal-linkse partij Syriza bij de Griekse parlementsverkiezingen zondag. Het monetair fonds maakt deel uit van de geldschieters (de zogenoemde trojka) die Griekenland sinds 2010 financieel ondersteunen, in ruil voor harde besparingen. Syriza liet zich tijdens de campagne sterk uit tegen dat besparingsprogramma.

De eurolanden wachten dan weer liever op de openingszet van de nieuwe Griekse regering zelf, zo bleek maandagavond na afloop van een beraad van de ministers van Financiën. Ze hamerden er wel op dat ook de nieuwe regering de eerder gemaakte afspraken over budgettaire sanering en economische hervormingen moet respecteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen