Brandweer houdt teerfeest op dag van Heilige Barbara

Het brandweerkorps van Essen hield zaterdag haar jaarlijks teerfeest. Dat wordt traditiegetrouw gekoppeld aan het feest van de heilige Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen.

Margo Tilborghs

4 december is de dag van de Heilige Barbara, de patroonheilige van de gevaarlijke beroepen. Dat wordt nog steeds gevierd door het brandweerkorps van Essen.

“We zijn een van de weinige korpsen die deze traditie in ere houden”, zegt kapitein commandant Leo Buermans. “De heilige Barabara is de beschermheilige van de gevaarlijke geroepen, zoals brandweer, poltie, mijnwerkers of ontmijners. We starten deze dag om 7.30u met een misviering, gevolgd door een stevig ontbijt. Daarna maken we een bedrijfbezoek. Dit jaar was dat IPSAM, een innovatief metaalverwerkend machinebouwbedrijf. In de Benelux zijn zij marktleider in de opbouw van industriële ruimwagens, mesttransportoplossingen, en innovatieve mobiele machinebouw. Na dat bezoek is er tijd voor een cafébezoekje. Later op de avond komen onze echtgenotes naar de feestzaal om deel te nemen aan een feestmaaltijd. De avond wordt afgesloten met een dansje.”

Warm hart

Dat de brandweermannen een warm hart hebben is duidelijk. De mannen staan immers altijd klaar in geval van nood. "We zijn sociaal voelende mensen", zegt de brandweercommandant. "Daar waar warmte is, is de brandweer aanwezig. Letterlijk maar ook figuurlijk. Daarom zetten ook wij graag onze muts op voor Essen for Life. We vinden dit een fantastisch initiatief om aan mee te werken. Zeker wanneer het om een goed doel als het kinderkankerfonds gaat."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER