Nafissatou Thiam staat voor eerste zevenkamp sinds olympische titel

Op de prestigieuze meerkampmeeting in het Oostenrijkse Götzis komt Nafi Thiam zaterdag en zondag voor het eerst sinds de Spelen weer in een zevenkamp in actie. De olympische kampioene geraakte nog nooit op het podium in Götzis.

Thiam heeft er sinds de Spelen al een succesvol indoorseizoen en enkele outdoorcompetities opzitten, maar een zevenkamp is alweer van in Rio geleden. Ze treft in Götzis al haar belangrijke internationale concurrenten. De nummers twee en drie van in Rio, Jessica Ennis-Hill en Brianne Theisen Eaton, zijn intussen met pensioen. De nummers vier tot en met zeven van de Spelen, Laura Ikaunice, Carolin Schäfer, Katarina Johnson-Thompson en Yorgelis Rodriguez, tekenen allen present.

De olympische kampioene gaf al verscheidene keren aan nog ver van haar beste vorm verwijderd te zijn, en dus in Götzis absoluut niet op haar nationaal record van 6.810 punten te mikken. Een podiumplaats behalen, wat haar nog nooit eerder lukte, moet wel mogelijk zijn. Op een persconferentie vrijdagochtend lichtte Thiam haar verwachtingen toe. “Ik wil weten waar ik sta, en daarvoor is dit de ideale gelegenheid. Het gaat mij hier meer om het gevoel dan om de resultaten, en ik wil achterhalen welke richting ik de komende maanden op training moet inslaan.” De Naamse zet alles op het WK in Londen van 4 tot 13 augustus.

Ook Thiams coach Roger Lespagnard gaf vrijdag aan dat het huidig niveau van zijn pupil lastig in te schatten is. “Haar trainingen zijn een beetje verstoord door het zware werk voor haar studies. Fysiek is ze al goed, maar technisch weten we niet hoever ze staat.”

De meerkamp in Götzis staat zaterdag en zondag op het programma. Bij de vrouwen komen aan Belgische zijde ook Hanne Maudens en Noor Vidts in actie, bij de mannen is Niels Pittomvils de enige landgenoot. De Canadees Damian Warner, bronzen medaillewinnaar in Rio, is de topfavoriet in de tienkamp. Kai Kazmirek, de nummer vier van de Spelen, meldde zich op de laatste moment af nadat hij zich bij zijn laatste training blesseerde.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen