© GvA

Agenten redden onderkoelde man tijdens herfststorm

De eerste herfststorm van het jaar woensdagavond had bijna voor een dodelijk slachtoffer gezorgd in Pulle. André Marcelis (67) kwam ten val achter een hoeve in de Boudewijnlaan en werd onderkoeld teruggevonden dankzij twee gedreven agenten van de politiezone Zara. Mocht hij een uur langer nat in deze gure temperatuur gelegen hebben, dan had hij het waarschijnlijk niet overleefd.

KMA

André Marcelis wilde woensdag naar zijn hoeve in de Boudewijnlaan in Pulle. "We hadden afgesproken dat ik om 17.30u bij mijn moeder zou vertrekken en hem dan kwam oppikken in Pulle. Als hij niet aan de hoeve was, zou hij in café De Lelie zitten, zei hij. Dré babbelt graag nog eens bij met zijn oude vrienden van Pulle", vertelt zijn vrouw Suzy.

Maar toen Suzy haar man kwam oppikken rond 17.50u, was Dré nergens te bespeuren. De familie verwittigde rond 21u de politie. Hoofdinspecteur Stockmans en inspecteur Geeraerts trokken naar de hoeve in Pulle. "We hadden luchtbijstand gevraagd van de helikopter, maar de storm woedde volop. Ook een speurhond stond stand-by. Even voor 22u zijn we de tuin en achterliggende velden beginnen uitkammen", vertelt Stockmans. "Met onze zaklampen vonden we sporen in het slijk die we gevolgd hebben. Zeker honderd meter van de boerderij, tussen allemaal struikgewas en bosjes, werd ons geroep ineens beantwoord." Dré lag op zijn rug in het slijk tussen de struiken. Hij was al onderkoeld. "We hebben draad moeten openknippen om hem daar weg te halen, zo hard was hij tussen die struiken verdwaald. Hij was in de war, wat normaal is, want mogelijk lag hij er al vanaf 16u."Suzy kreeg gisteren van de dokter te horen dat haar man een lichte hartaanval had overleefd.

Lees meer in Gazet van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER