© Patrick Brebels

Heeren van Bree

Wie de kapperszaak 'Heeren van Bree' in de Gerdingerstraat binnenstapt, komt meteen terecht in een echte barbierszaak uit de jaren 50 van de vorige eeuw. "Dit hele pand ademt nostalgie; en precies die werkomgeving die ik wou creëren om mannenkapsels te boetseren", vertelt Heleen Vrancken.

patrick.brebels2

Heleen volgde de kappersopleiding van het Agnetendal in Peer, trok na het behalen van haar diploma nog een jaartje naar Antwerpen om daar een opleiding grime te volgen. Daarna ging het richting Berlijn waar Heleen zes maanden stage liep in een filmstudio. Daar hield ze zich vooral bezig met het aanmeten van pruiken en baarden. Eenmaal terug in België ging Heleen in een kapsalon aan de slag, maar de ambitie om een eigen salon te openen bleef branden.

"Eerder toevallig kwamen we bij dit pand terecht", aldus Heleen. "De setting hier was ideaal om mijn droom te realiseren: een kapsalon voor heren dat baadt in de sfeer van de jaren 50. Ik koos heel bewust voor een salon dat exclusief voor heren bestemd is: bovendien hou ik de tondeuse liever achter de hand en knip ik het liefst van al met de schaar. En uiteraard serveer ik de heren -tijdens het wachten op hun beurt- niet alleen een kopje koffie, maar kunnen ze ook van een lekker fris pintje genieten."

Het hele salon werd, vanaf de typische vitrine tot aan de wasbakken, helemaal ingericht in de stijl van de jaren 50. "En dat allemaal met authentieke spullen", vervolgt Heleen. "Een aantal spullen had ik in de loop der jaren al verzameld, maar voor de inrichting van dit salon moest ik natuurlijk op zoek naar een heel interieur. Zo vond ik bij de -inmiddels gepensioneerde- bekende Breese kapper Jos Vandewinkel een kappersstoel die hijzelf meer dan 40 jaar gebruikte."

Heeren van Bree, Gerdingerstraat 5 in 3960 Bree.

Tel. 089/20.80.87

www.heerenvanbree.be info@heerenvanbree.be

Open op dinsdag van 12 tot 20 uur na afspraak.

Woensdag zonder afspraak van 9 tot 12 en van 13 tot 18 uur.

Donderdag van 10 tot 13 uur na afspraak en van 14 tot 20 uur zonder afspraak.

Vrijdag van 8 tot 13 uur zonder en van 14 tot 18 uur na afspraak.

Zaterdag van 9 tot 12 en van 12.30 tot 16 uur zonder afspraak.

PaBr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer