© RDr

Straffe mannen met de fiets naar Santiago de Compostela

Vier enthousiaste Opglabbeekse pelgrims vertrekken op 1 september met de fiets naar Santiago de Compostela. Voor Marc Bussels, Roger Paulissen, Rudi Loisen en Lucien Evens is deze pelgrimstocht de manier om hun vriend Luc Vliegen, overleden aan kanker, te gedenken. “En om geld in te zamelen voor Kom op tegen kanker”, luidt het.

rdr

Ze zullen in 20 dagen 2.436 kilometers afmalen. Marc & Co hebben er ondertussen trouwens heel wat trainingskilometers opzitten. "Dat is echt wel nodig. Zo hebben we het voorbije half jaar ernstig getraind in functie van deze lange en moeilijke bedevaartstocht. Om te 'oefenen' trokken we onder meer naar de Côte de Hallembaye, een echte kuitenbijter”, vertelt Lucien.

Al kan je deze kuitenbijter niet vergelijken met de cols die de vier fietsers onderweg voor de wielen krijgen. Dat beseffen ook de vier enthousiaste wielertoeristen. Het worden bijzondere ervaringen die ze ook willen delen. “Op een blog lees je elke dag hoe we de etappes verteerd hebben, over het parcours, het Franse en Spaanse landschap en de contacten met de bevolking, aangevuld met veel foto’s”, vertelt het viertal.

Terwijl Roger en Rudi genieten van een welverdiende vakantie zijn Lucien en Marc nog druk bezig met de voorbereidingen. “De fietsroutes zijn uitgewerkt, net zoals de praktische organisatie. Twee echtgenotes, Ann en Marlies volgen ons met de bezemwagen en zorgen onderweg voor de innerlijke mens en een goede opvang na de vermoeiende dagritten. Als alles op wieltjes loopt, en zonder grote pech, hopen we op 20 september 2016 aan te komen in Compostella”, aldus Roger en Rudi.

Het hoofddoel van deze bedevaart, sponsering voor KOTK, loopt ondertussen. “Met speciale dank aan de directie van Sumitomo Bakelite Europe die ons project koos als hun goede doel voor 2016. De centen komen elke dag binnen maar elke cent is welkom voor kom op tegen kanker”, besluit Lucien.

Wie de lotgevallen van Marc, Roger, Rudie en Lucien wil volgen, kan hun blog lezen. http://2436km.wordpress.com

Info voor sponsering: lucien.evens@skynet.be of rekeningnummer van Kom Op Tegen Kanker: BE03 4886 6666 6684, in de mededeling 110271802 (NIET-gestructureerde mededeling), zodat het bedrag aan de actie gelinkt kan worden. Voor giften vanaf 40 euro levert de actie een fiscaal attest af.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer