Zes Belgen plaatsen zich voor hoofdtabel enkelspel

Florian Cnudde (ITTF 45), Thibaut Darcis (ITTF 66), Laurens Devos (ITTF 89), Valentin Pieraert (ITTF 111), Lisa Lung (ITTF 50) en Eline Loyen (ITTF 58) hebben zich op het wereldkampioenschap tafeltennis voor junioren (U18) in Kaapstad geplaatst voor de hoofdtabel in het enkelspel.

Cnudde versloeg in groep 15 de Tsjech Jiri Martinko (4-2) en de Egyptenaar Mahmoud Helmy (4-1), en neemt het in de eerste ronde op tegen de Italiaan Luca Bressan (geen klassement). In groep 19 versloeg Darcis de Zuid-Koreaan Daewoo Kim (4-3), de Griek Ioannis Sgouropoulos (4-3) en de Nieuw-Zeelander Dean Shu. In de eerste ronde ontmoet Darcis de Deen Anders Lind (ITTF 29).

Laurens Devos, die goud pakte op de Paralympische Spelen, verloor zijn eerste wedstrijd van de Amerikaan Kanak Jha maar herpakte zich en kon zich dankzij een 4-1 overwinning tegen de Egyptenaar Karim Elhakem plaatsen voor de hoofdtabel. In de eerste ronde neemt hij het op tegen de Oostenrijker Andreas Levenko (ITTF 24). Valentin Pieraert eindigde tweede in groep 8 na één verloren wedstrijd, van de Taiwanees Chien-Tu Huang (4-0), en één gewonnen wedstrijd, van de Australiër Rohan Dhooria (4-3). In de eerste rond stoot hij op de Japanner Tomokazu Harimoto, ‘s werelds nummer één bij de junioren.

Bij de meisjes werd Loyen tweede in groep 8. Ze won van de Canadese Alicia Cote (4-2), maar was niet opgewassen tegen de Zuid-Koreaanse Miryeo Heo (4-1). In de eerste ronde moet ze meteen vol aan de bak tegen de nummer één van de wereld, de Japanse Ito Mima. Lung versloeg de Nigeriaanse Alimot Ayinla (4-0) en de Zweedse Ellen Holmsten (4-2). In de eerste ronde neemt ze het op tegen de Chinese Liu Weishan (geen klassement).