© JEFFREY GAENS

Genk zakt helemaal weg na de rust

KRC Genk heeft een verrassende nederlaag geleden in eigen huis. De Limburgers kwamen nochtans op voorsprong tegen Sporting Lokeren, maar de Waaslanders vochten terug na de rust. Dankzij doelpunten van Terki en Bolbat ging het met de drie punten lopen in de Luminus Arena.

rahe

Peter Maes moest een beetje puzzelen, door de schorsing van Leandro Trossard en de afwezigheid van Bojan Nastic. Daardoor startten Leandro Trossard en Sandy Walsh in de basis.

De partij begon aangenaam, met kleine mogelijkheden aan beide kanten. Karelis en Pozuelo testen de reflexen van Copa, terwijl Skulason en Galitsios de kooi van Bizot onder vuur namen. Ook een bedrijvige Trossard liet zich opmerken. Eerst kopte hij een uitstekende pass van Pozuelo nog naast, niet veel later was het wel raak. Opnieuw Pozuelo loodste de jongeling door defensie. Hij omspeelde mooi Copa en deponeerde bal in het lege doel.

Lokeren was echter niet van slag en amper twee minuten later dankte Genk Colley. De centrale verdediger gooide zich twee keer voor een poging van Hupperts en voorkwam zo de snelle gelijkmaker. Nadien zakte het tempo en was er weinig doelgevaar, al dreigde Trossard nog een keer. Hij pikte een te lage voorzet, pakte de bal mee met de borst en volleyde naar doel. Het leer viel echter net over het Lokerse doel.

Lokeren erop en erover

Na de koffiepauze ging Lokeren resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Genk, dat het in de eerste helft al niet onder de markt had, moest achteruit. Lokeren had het betere van het spel, al was het wachten op uitgespeelde kansen. Plots was daar toch de verdiende gelijkmaker. Galitsios leverde vanop rechts een uitstekende voorzet af en De Sutter kopte perfect terug. De inlopende Terki had het leer maar tegen de touwen te duwen.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

Genk

Lokeren

Het inspireerde Genk niet om een niveau hoger te schakelen, integendeel. Een afzwaaiend schot van Karelis was het beste wat ze voor elkaar kregen. Lokeren bleef de bedrijvigste ploeg en zag dat een kwartier voor tijd beloond. Invaller Straetman gaf een perfecte doorsteekbal in de loop van Bolbat. Die kon alleen op doel af en faalde niet: 1-2. Niet veel later was het bijna over en out voor de thuisploeg. Skulason kon zomaar tussen vijf Genkenaars lopen en dribbelen, maar vond in extremis nog een Genks lichaam in de baan van zijn schot.

Genk was dus op achtervolgen aangewezen en er leek plots wat meer pit in de ploeg te komen. Pozuelo gaf breed naar Ndidi, die de bal aan Buffel liet. De aanvoerder mikt naar de korte hoek, maar Copa pareerde met een beenveeg. Niet veel later was er nog een kopbal van Colley, maar opnieuw stond Copa pal. Meer kreeg het echter niet voor elkaar, de nederlaag is een feit. Genk blijft negende in het klassement, Lokeren doet een goede zaak en springt naar de tiende plaats.

Aangeboden door onze partners