Vuurzee vernielt pas gebouwd huis in Diepenbeek

Een hevige brand heeft zondagavond een nieuwbouwwoning vernield langs de Anjelierenstraat in Lutselus bij Diepenbeek. De bewoners hadden omstreeks 20.25 uur net hun kinderen te slapen gelegd, toen beneden brand ontstond.

toro

Hoe het vuur precies kon ontstaan was zondagavond nog niet duidelijk. Ouders Dominique en Leen Vangeneugden snelden in elk geval meteen terug naar boven. Ze konden hun kinderen veilig naar buiten brengen. Buurtbewoners vingen hen meteen op. Samen met meer getuigen werd intussen getracht om spullen uit de recente woning te redden. Onder meer de caravan en de auto's werden snel verplaatst. Toen brandweerpost Genk en de collega’s van Hasselt de Anjelierenstraat indraaiden, sloegen de vlammen echter al hoog door het dak.

Muziekstudio

De lokale politie Limburg Regio Hoofdstad sloot meteen de omgeving af voor de veiligheid. De brandweerploegen konden voorkomen dat de vlammen oversloegen, maar het getroffen huis is wel helemaal vernield. De woning was ontworpen door de vrouw zelf, die als architecte werkt. Haar man had het pand voor een groot deel zelf gebouwd. Beneden was een muziekstudio ingericht, die gebruikt werd door een lokaal bandje. Die studio ging mee in de vlammen op. De brandweerkorpsen waren zondagavond nog laat in de weer met nablussen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer