© BELGA

Kris Princen ruilt zijn Peugeot in voor een Skoda

Kris Princen en corijder Peter Kaspers nemen volgend jaar deel aan het BK rally met een Skoda Fabia. Dat maakte de Limburger zondagavond bekend via een persmededeling. De Limburger ruilt na twee seizoenen het officiële team Peugeot België-Luxemburg in voor het privé team BMA Motorsport van Bernard Munster.

Princen eindigde dit seizoen vijf keer als tweede en sloot het seizoen af als vicekampioen na de ongenaakbare Freddy Loix. “De Skoda Fabia heeft al meermaals bewezen dat het de beste R5 van het moment is”, zegt Kris Princen. “Bovendien wordt de auto nog telkens verder geëvolueerd door de deelname van Skoda Motorsport aan het WRC2. Wij willen Peugeot België-Luxemburg evenals het team van DG Sport van harte bedanken voor de twee seizoenen die we hebben mogen meemaken aan het stuur van de 208. Het waren twee seizoenen met ups en downs. De tijd was gekomen om iets anders te gaan doen.”

“We hebben gekozen voor het team van BMA-Autosport omdat ze ervaring hebben met de Skoda Fabia en omwille van hun directe link met Skoda Motorsport”, aldus Peter Kaspers. “We zullen kunnen beschikken over een nagelnieuwe Fabia met alle evoluties. Momenteel hebben we de zekerheid om aan de start te staan van minimum zes rally’s, waaronder zeker Haspengouw, Ieper en Condroz. We hopen nog wat budget bij te vinden om op die manier een rol te kunnen spelen in de titelstrijd van 2017.”

BMA-Autosport was in 2014 en 2015 het team van Freddy Loix. Het was een succesvolle samenwerking waarbij Freddy Loix twee keer de titel won.

© JEFFREY GAENS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer