© JoGe

© Ice-World

© Ice-World

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

700 vierkante meter ijsplezier op de tennispleinen in Bilzen

Een overdekte ijsbaan van ruim 700 vierkante meter groot, zal eerstdaags worden opgebouwd op de tennisterreinen aan de Zeepstraat in Bilzen. Het is Golden Tulip Hotels, mede-eigenaar van de gronden in Bilzen, die de tijdelijke schaatsbaan sponsort. “De schaatsbaan zal geopend zijn tussen 15 december en 1 maart. Tegelijkertijd zullen de vernieuwde tennisterreinen in de binnenhallen gratis ter beschikking worden gesteld.”, aldus Jeffrey Huybregts, zaakvoerder van de nieuwe tennisclub.

Johnny Geurts

“We vonden dat de tennisvelden in Bilzen, in de winterperiode een recreatieve invulling mochten krijgen. Het neerplanten van een grote ijsbaan, werd ook door de stad Bilzen positief onthaald. Eergisteren werd dan de vergunning afgeleverd, zodat we nu tegen een snel tempo de site gaan ombouwen tot een zeer recreatief winterfestijn.”, aldus Jan van Wiggen, bouwcoördinator van Golden Tulip Hotels. De stichting van de familie Van Gorp, die vooral thuis is in Motels en een belangrijk aandeel heeft in het tennisproject in Bilzen, sponsort de ijspiste voor een bedrag van 135.000 euro.” Voor Limburgse begrippen wordt het een gigantische ijspiste. “De ijsoppervlakte met echt ijs, wordt zo 'n 850 vierkante meter groot en wordt aangelegd op de twee grote buiten tennisvelden. We zullen een gedeelte van de omheining moeten afbreken om alles te plaatsen. Rondom de ijspiste wordt er een jumbo alu-tent rechtgetrokken met glazen paneelelementen van ruim 1200 vierkante meter. Uiteraard wordt alles aangekleed in een winters kerstthema. De boarding rondom de piste wordt ingevroren in het ijs.”, stelt tentenbouwer Desmedt.

De ijsbaan wordt aangelegd door Ice-World, een wereldleider op het gebied van demonteerbare ijspistes. “De aluminium ijsbaan geeft de koude veel sneller en directer aan het ijs door, zodat er continu geschaatst kan worden op echt ijs. De buizen van het systeem zweven in een waterbassin van 7 centimeter diepte. Een snelle bevriezing is gegarandeerd met een lage energie. Bovendien wordt bij al onze projecten het energieverbruik gecompenseerd door windenergie. Aan de zijkanten van de piste wordt er ruimte voorzien voor eet- en drankkraampjes. Naast de ijspiste creëren we voor de kleintjes een kinderijsbaan van 120 vierkante meter, waar ze kunnen gebruikmaken van een schaatshulpje in de vorm van een schattige zeehond. Voor wie niet wil of kan schaatsen ontwikkelen we bovendien een enorme curlingbaan. Een compleet aanbod voor uren ijspret.”, verduidelijkt Herman Gruijters, van Ice-World, die de ijsbaan op de Zeepstraat zal aanleggen. De schaatspret in Bilzen gaat van start op 15 december, met tijdens de eindejaarsperiode ook de nodige fuiven en feesten. “We hebben ondertussen onze tennispleinen in de binnenhallen vernieuwd. In het winterseizoen gaan we deze overdekte pleinen trouwens gratis ter beschikking voor alle tennisliefhebbers tot 1 april. Na het winterseizoen, worden dan de buitenpleinen vernieuwd en kan onze nieuwe tennisclub van start gaan.”, aldus Jeffrey Huybregts, zaakvoerder van het Sport Centrum Tennis in Bilzen. (JoGe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer