Direct naar artikelinhoud
Update

Munsterman geeft taken als voorzitter per direct over

Voorzitter Joop Munsterman heeft vandaag afscheid genomen van FC Twente. De 64-jarige Tukker zou eigenlijk na dit seizoen stoppen, maar heeft zijn taken per direct neergelegd. Aldo van der Laan neemt het voorzitterschap over van Munsterman, maakte de eredivisieclub vandaag bekend.

Munsterman geeft taken als voorzitter per direct over

De bestuurder uit Enschede maakte in januari op de nieuwjaarsreceptie bekend dat hij bezig is aan zijn laatste maanden als voorzitter van Twente. Toen de club in maart van de KNVB voor straf drie punten in mindering kreeg vanwege financieel wanbeleid, kwam Munsterman onder vuur te liggen. Hij weersprak enkele dagen later de geruchten over een vroegtijdig vertrek bij 'zijn' club, maar heeft nu alsnog besloten eerder te stoppen.

,,Vanaf het moment dat ik in oktober mijn vertrek als statutair directeur aankondigde en in januari ook bekendmaakte de voorzittershamer over te gaan dragen, heb ik me gericht op een goede overdracht van mijn taken, werkzaamheden en overige lopende zaken waarbij ik betrokken ben'', zei Munsterman. ,,Dat heb ik gedaan in een fase waarin de club druk bezig is de noodzakelijke maatregelen te nemen die moeten leiden tot het financiële herstel. Voor FC Twente is het nu het beste als de huidige bestuurders in alles de ruimte hebben om het beleid richting de toekomst uit te voeren. Daarom is dit het juiste moment om mijn werkzaamheden als voorzitter neer te leggen.''

Munsterman stapte in 2002 in bij FC Twente, toen de club op de rand van faillissement verkeerde. Hij volgde op 1 januari 2004 Herman Wessels op als voorzitter en zorgde voor bestuurlijke én sportieve groei van de club, met als hoogtepunt het behalen van de landstitel in 2010.

De Tukker nam echter soms ook financiële risico's, die ertoe hebben geleid dat Twente nu diep in de schulden zit. De puntenstraf van de KNVB betekende gezichtsverlies voor de vertrekkende Munsterman. ,,Een blamage", zei Van der Laan in maart. De trouwe rechterhand van Munsterman neemt de voorzittershamer nu over. ,,We snappen zijn beslissing en danken hem alvast voor zijn jarenlange inzet", zei Van der Laan. ,,We zullen op een later moment op gepaste wijze afscheid van hem nemen."