Vuurwerk kost heethoofden Ajax titelwedstrijd

© Photo News

Het ziet ernaar uit dat een deel van de meest fanatieke Ajaxsupporters de kampioenenwedstrijd van zondag moet missen. Na de ongeregeldheden tijdens de bekerfinale tegen PEC Zwolle in De Kuip heeft de Amsterdamse koploper de fans uit VAK 410 laten weten dat ze niet welkom zijn bij de uitwedstrijd tegen Heracles in Almelo.

mio

Eerder besloot Ajax dat zo’n 400 leden van de harde kern van de supporters niet welkom waren in Almelo. Zij zaten afgelopen zondag in de buurt van de plaatsen waar tijdens de bekerfinale veel vuurwerk op het veld werd gegooid. Van deze groep hadden zeker 100 mensen kaartjes voor het uitvak in Almelo. Die tickets zal Ajax niet opnieuw in omloop brengen, waardoor de tribune dus niet vol zal zitten.

Ook supporters van VAK 410 die de bekerfinale niet hebben bezocht worden zondag in Almelo geweerd. De club houdt de hele groep, circa 1500 mensen, verantwoordelijk voor het vuurwerkincident. Volgens de club komt dat omdat er ‘dit seizoen al de nodige dingen zijn gebeurd met deze groep.’

De KNVB steunt de maatregel van Ajax. ‘Ik sta daar helemaal achter’, zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.

Vak 410 ontstond 13 jaar geleden uit een groep supporters die vond dat er te weinig sfeer was bij de wedstrijden in de ArenA en wordt door velen gezien als de ‘nieuwe harde kern’, de oudere F-side als ‘oude harde kern’. De wedstrijd waarin hun club de 33ste landstitel kan opeisen, zal de nieuwe harde kern nu moeten missen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen