© JoDW

Sinterklaas kijkt uit naar weggeefspeelgoed

Boom doet mee als een van de 25 Belgische Repair Cafés, in het kader van de Europese Week van de Afvalvermindering, dit op zondag 30 november. Liefst 27 landen organiseren nationale, regionale en lokale acties om afval te voorkomen en hergebruik en recyclage van producten te promoten.

Jan Boey

Vrijwillige reparateurs staan klaar om talloze apparaten en andere kapotte voorwerpen van bezoekers te repareren. Naast herstellen is een Repair-Café ook een sociaal gebeuren. In de aanloop van Sinterklaas vindt er in het Boomse Repair Cafés ook een evenement rond speelgoed plaats. Naast Herent en Leuven organiseert Boom een speelgoedgeefplein. Een geefplein is een soort van gratis markt. Wie speelgoed over heeft, kan het komen afgeven en wie speelgoed zoekt, mag het gratis mee naar huis nemen. Rommel uw kast, zolder en garage op en het levert gegarandeerd veel lachende kinder- en oudergezichten op.

Het Kringloop Atelier heeft zondag 30 november plaats tussen 11u en 18u en is gratis. Naast een Repair Café en een speelgoedgeefplein zijn er ook workshops georganiseerd door Evy Puelinckx: Upcycling. In Fadime Tezerdi’s naaiatelier kan u bij deze modeontwerpster terecht, die recent nog meewerkte aan 50 jaar migratie en met haar recente kledinglijn een modeshow had in het MAS tijdens de "Nacht van de musea". Verder ook netwerk bewust verbruiken: "Duurzaam Winkelen" en iedereen Mondiaal: "(h)eerlijk potje anders" en "knap recy(k)leren". Het ene is een naaiatelier het andere een kookworkshop. Voor deze workshops best vooraf inschrijven.

Naast deze workshops zijn er ook nog diverse infostanden, zoals de plukboerderij uit Schelle, Vrienden Van den Tap, Oxfam Wereldwinkels Boom en 11.11.11. Om zeker te zijn van een plaats in de workshop, best vooraf inschrijven. Afspraak in De Schorre, Schommelei 1, zaal Verstrepen. Inschrijven svencools@telenet.be of te. 0499-74.34.36. www.kringloopatelier.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER