Red Lions verpletteren Polen in oefenduel

De Red Lions hebben dinsdagavond in Kontich in een vriendschappelijk duel Polen verpletterd met 8-1 (rust: 4-0). Het was de voorlaatste oefenmatch voor de Belgische hockeymannen alvorens aan te treden op de Champions Trophy.

jvh

De Belgen grepen Polen meteen naar de keel en kwamen snel, na drie minuten, op voorsprong dankzij Sébastien Dockier. In de vijfde minuut verdubbelde Simon Gougnard de score. In de eerste speelheft legde Florent van Aubel met twee doelpunten de 4-0 ruststand vast.

Krystian Makowski kon in de tweede helft milderen, maar Felix Denayer, Tanguy Cosyns, nog eens Florent van Aubel en tot slot Tom Boon legden de 8-1 eindcijfers vast.

Donderdag spelen beide teams nog eens tegen elkaar. Het wordt de laatste match van de Red Lions, alvorens naar Bhubaneswar (India) af te reizen voor de Champions Trophy.

Doelpunten: 3e Dockier (1-0); 5e Gougnard (2-0); 20e van Aubel (3-0); 24e van Aubel (4-0); 32e Makowski (4-1); 34e Denayer (5-1); 47e Cosyns (6-1); 59e van Aubel (7-1); 60e Boon (8-1).

Het Belgische team: Vanasch, De Saedeleer, Van Strydonck, Luypaert, Denayer, Dohmen (C) Stockbroekx, Gougnard, Charlier, Dockier en Van Aubel; Vielen in: Boon, Cosyns, de Paeuw.