© SMB

Berchem verslaat Oosterzonen in eigen huis

Zonder echt door te drukken rekende Berchem af met Oosterzonen door een 2-0 op het scorebord te zetten. Verstraeten en co hebben zo hun revanche beet voor de heenmatch. Oosterzonen eindigde de match met tien.

Kristof Somers

Berchem kon zich geen betere start indenken. Deryck werd al na drie minuten afgezonderd voor doel, kapte fraai de ldaatste bezoekende verdediger uit en schoof dan beheerst onder doelman Deelkens binnen. Met Nyason verrassend op de linksachter, zocht de thuisploeg ook naar een tweede doelpunt. De béste kans was voor Stevens. Maar de aanvaller, volgend seizoen bij Ternesse, wachtte te lang zodat Deelkens zijn hoek klein kon maken.

Op het halfuur prikte Oosterzonen voor het eerst écht tegen. Abderrazak zweefde net niet hoog genoeg om een voorzet binnen te knikken. Ook Wim Mennes kende geen geluk en zag zijn vrijschop uiteen spatten op de kruising.

Na de rust hield Berchem relatieve controle. Oosterzonen gaf niet de indruk wat tegen te kunnen doen. De thuisploeg bleef tot de beste kansen komen, maar het schot van Stevens werd afgeblokt. Toen de ingevallen Sikumoya rood pakte, had Berchem zijn schaapjes helemaal op het droge. De overwinning kwam niet meer in het gedrang, Stevens zorgde zelfs nog voor de verdiende 2-0.