© Photo News

Vazquez geeft kwalificatie Club Brugge nog wat glans

Club Brugge heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Een 1-0 tegen Grasshoppers Zürich in eigen huis bleek voldoende na de 1-2-zege in de heenwedstrijd. Blauw-zwart kon nooit imponeren maar Vazquez zorgde na rust voor de bevrijding met een heus pareltje.

vml

Michel Preud’homme kon alweer geen beroep doen op vertrekkers Odjidja en Lestienne en zette daarom Storm en Sobota in dienst van diepe spits Castillo. Club monopoliseerde aanvankelijk de bal, echter zonder gevaarlijk te zijn. Op de eerste grote kans was het twintig minuten wachten: Sobota faalde echter tegen doelman Davari. Nadien ging het goed op en neer, met een bedrijvige Storm bij blauw-zwart voorin maar een weifelende defensie achterin.

Ook de rust bracht aanvankelijk geen soelaas. Er zat nog altijd geen tempo in de match maar blauw-zwart had de wedstrijd wel onder controle. Op het uur zorgde Vazquez met een pareltje voor de bevrijding. De bezoekers probeerden nog wel maar bleken niet bij machte doelman Ryan echt te verontrusten. Uitblinkers Storm en Vazquez versierden nog enkele kansen maar het bleef uiteindelijk 1-0.

Opmerkelijk:

Met Standard dat werd opgevist uit de Champions League, Lokeren dat stuntte in Hull en Club Brugge komen er vrijdag drie Belgische clubs in de pot bij de loting van de Groepsfase in de Europa League.

Belangrijkste fases:

10’ Thomas Meunier waagt zijn kans van net buiten de zestien, maar Davari gaat zonder problemen goed plat.

12’ De eerste poging voor Grasshoppers komt op naam van de Fransman Ravet. Hij zoekt vanop afstand de hoek, maar Ryan kan het leer simpel in hoekschop tikken.

22’ De eerste echt grote kans uit de match komt op naam van Sobota. Na een corner van Grasshoppers komt Club er snel uit op de counter. Sobota wordt knap diep gestuurd door Vazquez, maar de Pool kan Davari niet verschalken.

25’ Op een hoekschop kan Sinkala zomaar zijn hoofd tegen de bal zetten, maar de poging gaat een centimeter of 30 over de kooi van Ryan.

26’ Sobota vindt Nikolas Storm op de linkerflank. De jonkie kapt naar binnen en mikt naar de korte hoek, maar zijn schot gaat rakelings naast.

31’ Engels verliest tijdens het opbouwen knullig de bal. Dabbur wordt meteen diep gestuurd, maar Duarte zit hem goed op de huid en de aanvaller knalt nipt naast.

34’ Nikolas Storm is nadrukkelijk op zoek naar een doelpuntje. Eerst probeert hij vanuit een scherpe hoek het leer door de benen van Davari te knallen, maar de goalie sluit ze net op tijd. Enkele ogenblikken later waagt Storm opnieuw zijn kans, maar deze keer krijgt hij het leer niet tussen het kader.

50’ De derde hoekschop van Club na de pauze levert wel gevaar op. Engels zet zijn hoofd er tegen, maar zijn kopbal gaat hoog over.

59’ Eindelijk eens een vlotte combinatie van de Bruggelingen. Meunier krijgt het leer van Sobota aan de rand van de zestien, maar zijn poging gaat naast.

61’ Wat een doelpunt van Victor Vazquez, alsof hij nog in het shirt van Barcelona speelt! Met een schitterend opwippertje bijna aan de doellijn, verschalkt hij Davari en gaat de bal enig mooi tegen de touwen. Club kan en mag dit niet meer uit handen geven.

65’ Met meer geluk dan kunde raakt Castillo de paal. De Chileen mist eigenlijk zijn controle, maar het leer dwarrelt voorbij de goalie tegen de doelstaak.

70’ Opnieuw een klaarkijkende Victor Vazquez. De doelpuntenmaker ziet Castillo in de zestien, en de Chileen neemt de voorzet van Vazquez opeens op de slof. De poging gaat redelijk ver naast, maar de aanval zat keurig in elkaar.

74’ De goed ingevallen Merkel met een uitgelezen kans, maar Ryan tikt het leer in extremis in hoekschop.

77’ Met een simpele schijnbeweging verschalkt Storm zijn tegenstander in de zestien. Hij haalt uit met zijn rechter, maar Davari pakt uit met een prima voetreflex.

81’ Opnieuw een schitterende poging van Victor Vazquez. Vandaag probeert hij het leer van ver in de kruising te plaatsen, maar zijn schot gaat nipt over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Europa League