© REUTERS

Microsoft betaalt vrouw 9.000 euro voor ongevraagde upgrade naar Windows 10

Het Amerikaanse softwareconcern Microsoft heeft een Windows-gebruikster 10.000 dollar (zo’n 9.000 euro) betaald, nadat het besturingssysteem van haar computer ongevraagd was geüpdatet naar Windows 10. Dat meldt de Seattle Times.

mtm

Volgens Teri Goldstein uit Californië leidde de upgrade tot een crash van de computer die ze gebruikt in haar reisbureau en was hij meerdere dagen onbruikbaar. Ze stapte naar de rechter om een schadevergoeding te eisen voor de gevolgen van de mislukte update. “Ik had nog nooit gehoord van Windows 10”, aldus de verongelijkte Amerikaanse. “Op geen enkele moment kreeg ik de vraag of ik een update wilde.”

Goldstein kreeg van de rechter gelijk, maar Microsoft ging in beroep. Ondertussen kwam het echter tot een vergelijk. De vrouw krijgt 10.000 euro.

Microsoft benadrukt dat de vergoeding geen schuldbekentenis inhoudt. De onderneming wilde volgens een woordvoerster de kosten van een verdere rechtsgang vermijden.

Windows 10 werd eind juli vorig jaar gelanceerd. Een upgrade naar het nieuwe besturingssysteem is nog enkele weken gratis, nadien zal hij 129 dollar kosten.

Microsoft krijgt van verbruikersorganisaties de kritiek dat het te agressief campagne voert voor het nieuwe besturingssysteem. Ook zou de upgrade regelmatig automatisch opgestart worden, zonder voorafgaande toestemming van de gebruiker. Microsoft ontkent dat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER