© Mia Uydens

Recordcijfers niet meer haalbaar voor Kempense zwemvijvers 

De Kempense recreatiedomeinen hebben deze zomervakantie al enkele drukke dagen gehad, maar voorlopig kunnen ze nog niet spreken over een uitstekend zomerseizoen. De kans is klein dat de bezoekerscijfers van vorig jaar geëvenaard worden.

Ronny van den Ackerveken

Het Zilvermeer in Mol mocht vorig jaar op 3 augustus de 100.000ste bezoeker van het seizoen verwelkomen. Deze zomer staat de teller op iets meer dan 80.000 personen die langs de kassa passeerden. "Juli was met 46.000 bezoekers tot nu toe eigenlijk niet zo’n slechte maand", vertelt Toon Claes, de nieuwe directeur van het recreatiedomein Zilvermeer. "Vorig jaar hebben we de eerste maand van de grote vakantie afgeklokt op 50.000 bezoekers."

2015 was voor het Zilvermeer een heel goed jaar met in totaal 155.000 bezoekers. "Ik verwacht niet dat we dat cijfer nog gaan halen. In de laatste weken van augustus is het traditioneel wat minder druk, tenzij het echt heel goed weer is", zegt Toon Claes.

Ook voor De Lilse Bergen in Gierle (Lille) is 2016 tot nu toe geen hoogvlieger. "Met een totaal van 56.000 bezoekers blijven we bijna een kwart onder de verwachtingen", zegt directeur Fons Van Bael. "Juni was zeer slecht met zowat de helft minder bezoekers dan het gemiddelde. Deze maand ligt het aantal personen tien procent lager. Ik ga nu nog niet panikeren, want augustus kan nog veel goedmaken. In deze sector moet je soms geduld hebben."

Bij De Mosten in Meer (Hoogstraten) staat de teller op voorlopig op 16.000 bezoekers. Ook daar wordt het moeilijk om de 37.000 van vorig jaar te halen.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER