© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 4
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Op vakantie in La Chine op Bocadero

In restaurant La Chine in Bocadero op de Waagnatie is uitbater Szelan Man gewoon op vakantie. Althans, zo voelt het daar op de wandeldijk van Antwerpen. “Het is hier zoals aan zee.”

Johan Van Baelen

“De mensen van Waagnatie en Bocadero hadden hier nog nooit een Oosters getint restaurant. Na lang overpeinzen, hebben we toegehapt, maar onze zaken op Zurenborg blijven wel open.”

Die restaurants, dat zijn Cuichine en Bar Chine, die Szelan uitbaat samen met Chuck Tang en Daehwan Hertoghs. “In beide zaken maken we Chinese gerechten, maar wel met producten van hier. In Cuichine ga je om uitgebreid te tafelen, in Bar Chine heb je ook Oosters getinte cocktails en laagdrempelige, maar volwaardige gerechtjes om te delen.”

In La Chine op Bocadero is de keuze niet zo uitgebreid, ook al omdat de keuken beperkt is. “Dit is een vakantierestaurant, je eet wat je zelf wil”, zegt Szelan. “De nadruk lig op wokgerechten, maar natuurlijk hebben we ook hier wontons (gevulde deegbuidels, red.) en dimsums (gefrituurde en gestoomde kleine pasteitjes, red.). Dat zijn de naamkaartjes van elk Chinees restaurant.”

Terwijl hij dat zegt, tuurt hij naar de Schelde. “Dit is toch een prachtig zicht, hé? Het is echt het Saint-Tropez van Antwerpen. Je ziet boten, cruiseschepen en constructies voorbijdrijven. Altijd is er wat te zien. En elke avond: een mooie zonsondergang. Dan moet je even niets opdienen. Want dan staat het hele terras recht voor een selfie.”

www.bocadero.be/en/restaurants/la-chine; www.cuichine.be. Elke middag en avond, van dinsdagavond tot en met zondagavond.

Lees meer over La Chine en broertjes Cuichine en Bar Chine./

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER