© JB

© JB

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Burgemeester Bevers bindt de strijd aan tegen sluikstorters

Burgemeester Eddy Bevers onderstreept dat in de politiezone Mechelen-Willebroek het sluikstorten niet onbestraft blijft. Op 8 maanden zijn er ruim 257 sluikstorters geïdentificeerd.

Jan Boey

Het team milieupolitie Mechelen-Willebroek heeft op amper acht maanden tijd meer dan 250 sluikstorters geïdentificeerd. "Sluikstorten blijft niet onbestraft. In het fusieverhaal van de politiekorpsen van de stad Mechelen en gemeente Willebroek zijn de ‘wijkagenten met specialisatie milieu’ sinds april 2015 actief op Willebroeks grondgebied. Ze doen dit met de expertise die zij de afgelopen tien jaar in Mechelen opbouwden bij de aanpak van deze overlast", zegt burgemeester Eddy Bevers (N-VA).

De opruiming van een sluikstort kost handenvol geld aan de maatschappij, in dit geval aan de inwoners van Willebroek. "Ik overweeg dan ook om de wijkpolitie in de politiepost Willebroek uit te breiden om ook de overlast van sluikstorten in de wijken strenger aan te pakken. Sinds april 2015 tot eind vorig jaar werden 185 sluikstorten gemeld en zowat 650 sluikstorten vastgesteld én opgeruimd. Er werden 257 processen-verbaal (GAS-boete) opgesteld voor sluikstorten ten laste van een verdachte, na identificatie of bijna een boete per werkdag. Ook wildplassers worden aangepakt.

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER