© TTSY

Eén kilometer braderij op Ekerse dorpsdag

Volgende week zondag vindt de 37ste braderij en dorpsdag plaats in Ekeren. Het belooft nu al een enorm succes te worden, met maar liefst één kilometer braderij.

Tim TSyen

De populariteit van de Ekerse braderij is de laatste jaren gestaag toegenomen. Elk jaar hebben ze meer en meer standhouders die maar al te graag een plaatsje op de braderij willen. Dat gaat over eigen winkeliers, lokale verenigingen en sportclubs, maar ook handelaars van over het hele land. Volgende week zondag zijn er maar liefst 155 standhouders verspreid over duizend meter braderij.

Die kilometerlange braderij is de langste in de geschiedenis van de Ekerse dorpsdag, nooit tevoren nam de braderij zo een oppervlakte in.

Rik Bossuyt, voorzitter van het Ekers Winkelcentrum die de braderij organiseren, is zeer opgetogen met deze grote opkomst. Volgens hem is het succes aan verschillende zaken toe te wijzen. “ Standhouders die hier één keer gestaan hebben, willen omwille van de goede organisatie en de grote opkomst van het publiek het volgende jaar in ieder geval weer terugkomen. Er is ook veel mond aan mond reclame bij de standhouders onderling. Dit jaar merken we ook dat verschillende lokale zaken voor de eerste keer willen meedoen en het feit dat Kapellen dit jaar geen dorpsdag heeft, zal ook wel een rol spelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER