© BELGA

Vanavond kans op onweer

Vrijdagmiddag neemt de bewolking toe, later gevolgd door regen over het westen van het land. De zuidwestenwind waait matig, aan zee krachtig. De maxima bedragen 12 graden in de Ardennen en ongeveer 16 graden elders. ‘s Avonds en tijdelijk ook nog ‘s nachts is het betrokken met regen of buien en veel wind. Er is ook kans op onweer en vooral in de gebieden dicht bij de kust kunnen zware windstoten optreden. Later wordt het rustiger en droger met opklaringen. De minima bedragen 5 tot 9 graden.

Zaterdag is er regelmatig zon maar over het noorden en oosten is er tijdelijk nog kans op een lokale bui. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige westenwind. In de loop van de dag neemt de wind in sterkte af. De temperaturen stijgen tot 12 à 17 graden.

Zondag is het eerst droog met af en toe zon. Later neemt de bewolking toe en in de loop van de namiddag of avond volgt er regen vanuit het westen. De middagtemperatuur komt op ongeveer 20 graden uit.

Maandag en dinsdag is het vaak bewolkt met soms regen of buien en het wordt ook koeler. Vanaf het midden van de week wordt het droog, zonniger en warmer.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER