© Neel Vermeiren

Pilootproject Zorg geeft palliatieve zorg ruimte onder één dak

Een strategisch zorgplan moet Coda uit Gooreind brengen waar het naar toe wil: een bijna thuis-huis waar ongeneeslijk zieke mensen en hun familie tot rust komen en elkaar ontmoeten.

Het nieuwe zorgmodel krijgt het keurmerk “Flanders’ Care”. Een nieuw gebouw brengt alle diensten en zorg dichter bij elkaar. Het nieuwe project brengt alle zorgen onder één dak. Coda kreeg, door laureaat te worden met het Pilootproject Zorg een unieke kans van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen om aan deze ontschotting te werken.”

Het nieuwe project omvat twee dagcentra met specifieke opvang voor mensen met bepaalde levensbedreigende ziektes en hun mantelzorgers, het hospice, een regionaal dienstencentrum met accent op palliatieve zorg, een ‘inloophuis’ waar mensen met levensbedreigende ziektes informatie en ondersteuning kunnen krijgen over hun ziekte, een LOW care afdeling met mogelijkheid tot kortverblijf en wellicht een steunpunt voor LEIFartsen. Die kunnen door hun collega-artsen gevraagd worden om advies te geven bij moeilijke beslissingen bij het levenseinde.

Lees meer over het nieuwe project van Coda: vandaag in Gazet Van Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER