A12 opnieuw vrijgegeven

© vtm

© rdb

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De A12 tussen Antwerpen en Brussel is opnieuw toegankelijk voor verkeer. Alle op- en afritten werden zonet vrijgegeven, zo meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

rdb, jns, jva, dgs

De autoweg was donderdag gedurende enkele uren afgesloten na de botsing donderdagmiddag in Londerzeel tussen twee vrachtwagens, waarbij uit een van de vrachtwagens een ontvlambaar chemisch product lekte. Automobilisten kregen tijdelijk de raad de E19 nemen. Inmiddels zijn alle problemen van de baan en is de A12 opnieuw beschikbaar.

Het ongeval op de A12 richting Brussel in Londerzeel gebeurde rond 13 uur. Het ging om een kop-staartbotsing zonder veel erg. De bestuurder van de eerste vrachtwagen kon na het invullen van de nodige papieren zijn reis verderzetten, maar voor het tweede voertuig moest een takelwagen ter plaatse komen.

Tijdens het takelen bleek plots dat de lading van de aangereden vrachtwagen lekte. Omdat de lading bestaat uit vaten met ontvlambare chemische stoffen, kwam de civiele bescherming ter plaatse en moesten strenge veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen