NOS NieuwsAangepast

De uitzending van 25 april

VVD-partijvoorzitter Keizer onder vuur

Partijvoorzitter Henry Keizer van de VVD ligt onder vuur. Naast parttime politicus is Keizer een van de grootste begrafenisondernemers van Nederland. In die functie zou hij volgens website Follow The Money met drie zakenpartners uitvaartorganisatie de Facultatieve hebben gekocht. Voor 500.000 euro, terwijl het bedrijf op dat moment meer dan 30 miljoen euro waard was.

Keizer ontkent dat hij het bedrijf in 2012 ver onder de marktwaarde in zijn bezit kreeg. Maar het was wel een zeer goede deal voor de hem en zijn kompanen, zegt hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer tegen Nieuwsuur.

Kamermeerderheid wil maatregelen bij vijandige overnames

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil wettelijk regelen dat Nederlandse bedrijven beter beschermd worden tegen vijandige overnames, dat blijkt uit een rondvraag van Nieuwsuur. De partijen willen bijvoorbeeld kijken naar een wettelijk verankerde bedenktijd bij ongewilde overnames.

Unilever, PostNL en AkzoNobel kwamen onlangs allemaal in het vizier van internationale bedrijven die op overnamejacht zijn. Vanavond is econoom Mathijs Bouman te gast.

Verbijstering over Saudi-Arabië in VN-vrouwenrechtencommissie

Mensenrechtenorganisatie UN Watch is verbijsterd dat Saudi-Arabië is gekozen als lid van een 45 landen tellende VN-commissie die zich bezighoudt met vrouwenrechten. De verkiezing met geheime stemming was vorige week al: 47 landen stemden voor, 7 tegen.

Volgens de directeur van de Zwitserse mensenrechtenorganisatie is het opnemen van Saudi-Arabië in de commissie net zoiets als het aanstellen van een pyromaan als hoofd van de brandweer. "Het is absurd en moreel verwerpelijk", zegt hij. Volgens de organisatie zijn de mensenrechten bij de VN ingeleverd voor oliedollars en politiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl