Forel met amandelen en groente

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.

Piet Huysentruyt

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 1 courgette (of 2 kleine)
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • tijm, laurier en rozemarijn
  • 4 forellen
  • 1 eetlepel basilicum, gehakt
  • citroensap
  • peper en zout
  • 1 eetlepel visbouillon
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 4 eetlepels amandel­schilfers
  • 1 dl sojaroom

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes.

Snijd nu de courgette in tweeën, ontpit ze en snijd ze in blokjes.

Maak vier aparte papillotten (of één grote).

Vul ze met de tomatenblokjes, de knoflook, de courgetteblokjes en wat tijm, laurier en rozemarijn.

Leg hier de vis bovenop, strooi er de basilicum over en besprenkel met wat citroensap.

Kruid met peper en zout.

Meng de visbouillon met de witte wijn.

Verdeel dit bouillonmengsel over de papillotten en sluit ze.

Zet ze in de oven gedurende 20 à 25 minuten.

Bak intussen de amandelschilfers bruin in een pan.

Haal daarna de papillotten uit de oven en open ze.

Giet er een beetje sojaroom over, bestrooi met de amandelschilfers en serveer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer