Tegenstander Gent: zo fel dat bezoekende fans niet durven komen

© Photo News

Noem KF Shkëndija geen Macedonische club. Toch zeker niet als je er op bezoek moet, zoals Gent vanavond. Want dan worden ze lastig. De fans van de club zijn Albanezen die toevallig in Macedonië wonen. En dat straalt heel de club ook uit. De meeste voetbalclubs hebben één grote rivaliserende club. Maar Shkëndija ziet bijna de hele Macedonische competitie als rivalen. Bezoekende supporters zien ze dan ook raar of zelden bij Shkëndija, want de meesten hebben schrik om de verplaatsing te maken. Er zijn dan ook al een hoop incidenten geweest. Het zegt al genoeg dat Shkëndija de laatste vijf jaar al zes keer zonder publiek moest spelen.

gegy

Voor de wedstrijd zingen de fans telkens het Albanese volkslied, en toen de club in 2013 de bekerfinale speelde, was het Macedonisch volkslied amper hoorbaar door het fluitconcert van de Shkëndija-fans.

Dat de supporters voor een warm sfeertje kunnen zorgen, ondervond Partizan Belgrado dan weer tijdens een Europese kwalificatiematch. Ze kwamen er in de eerste helft naar eigen zeggen niet aan te pas omdat ze “gewoon werden weggeblazen door de fans”. Gent is dus gewaarschuwd.

Dat de wedstrijd van vanavond in Skopje wordt gespeeld, is ook geen nadeel voor Shkëndija, want in de Macedonische hoofdstad wonen zo mogelijk nog meer Albanezen.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen