CLUBNIEUWS. Club Brugge polst Servische rechtsbuiten, nieuwe spelers voor Westerlo en W-Beveren

© PN

De transfermarkt is zijn laatste week ingegaan en dus neemt de bedrijvigheid ook in de Belgische Jupiler Pro League toe. Veel clubs proberen nog koopjes te doen. Wij houden u hier op de hoogte van het laatste nieuws uit eerste klasse.

jug

CLUB BRUGGE - Servische rechtsbuiten op de radar

Club Brugge geeft aan dat er niet meteen nog versterking komt, tenzij er zich een opportuniteit voordoet. Daarom tast blauw-zwart her en der het terrein af. Zo kan Carcela (Benfica) een interessante piste zijn, maar de landskampioen informeerde ook naar Aleksandar Katai (25) van Rode Ster Belgrado. Deze rechtsbuiten/creatieve middenvelder was vorig seizoen goed voor 23 goals en tien assists in Kroatië en zit ook in de huidige voetbaljaargang al aan vijf goals en één beslissende pass in negen duels. Hij was één keer Servisch international en speelde in het verleden voor Olympiakos. Hij moet 2 à 3 miljoen kosten.

Bolingoli twijfelachtig voor Standard?

Gisteren bleef Boli Bolingoli aan de kant tijdens de training. door de naweeën van een kleine blessure van de match tegen Kortrijk. Bolingoli probeert morgen te hervatten. Een blessure zou weer slecht nieuws zijn voor Preud’homme, die op de flanken al Izquierdo en Refaelov moet missen. Blondel stopt met voetballen. Na chronische problemen aan de achillespees haakte Blondel in februari 2015 af bij Club. Hij kondigde zes maanden geleden zijn terugkeer aan bij het naar de tweede amateurliga gepromoveerde KVK Westhoek, maar stopt daar nu ook.(kv)

ANDERLECHT - Dendoncker weer achteraan

Omdat Kara Mbodj zijn laatste van 4 Europese schorsingsdagen uitzit, wordt Leander Dendoncker tegen Slavia wellicht opnieuw uitgespeeld als centrale verdediger. Appiah is hersteld van zijn blessure, maar Acheampong is nog steeds licht onzeker na een trap op zijn voet. De Ghanees trainde wel, maar raakt hij niet fit, dan is Deschacht linksback. Vooraan kunnen Capel en Teodorczyk rekenen op een basisplaats. (jug)

AA GENT - Linksachter van Israëlische kampioen maakt zich op voor Gent

Dinsdagavond speelde Ofir Davidzada met zijn Israëlische club Beer Sheva hun laatste troefkaarten uit in de laatste voorronde van Champions League. Ondanks een 2-0-zege werd de Israëlische club uitgeschakeld door Celtic Glasgow dat de heenmatch won met 5-2. Gisteren reisde de Israëlische linksachter alvast af naar Gent zodat hij zich meteen kan melden bij Vanhaezebrouck wanneer AA Gent terugkeert uit Macedonië. Bij de Buffalo’s moet Davidzada de concurrentiestrijd aangaan met de pas herstelde Nana Asare die verrassend werd opgenomen in de ruime selectie voor de Europese return tegen FK Shkendija en dus ook op het vliegtuig zat dat Gent gisteren vanuit Oostende naar Skopje bracht. De Britse tabloid Daily Mail plaatste deze week een overzicht van de 20 mooiste clublogo’s op haar website. In dat lijstje prijkt Gent zowaar op een zeer fraaie tweede plaats. (ssg)

WAASLAND-BEVEREN - Rond met Deense spits

Waasland-Beveren bereikte gisterochtend een akkoord met de Deen Ronnie Schwartz. De bijna 27-jarige aanvaller komt over van het Franse Guingamp en tekent een contract voor twee seizoenen. Schwartz maakte in Denemarken 40 doelpunten in 88 wedstrijden voor Randers FC, scoorde tienmaal voor Aalborg BK in 52 wedstrijden en zevenmaal in 21 wedstrijden voor Bröndby IF. Sinds 2014 stond hij onder contract bij EA Guingamp.(bcd)

Schwarz traint vandaag eerste keer mee

Gisteren stond de wekelijkse rustdag op het programma. Vandaag traint nieuwkomer Ronnie Schwartz (foto) voor de eerste keer mee. De aanvaller krijgt het rugnummer 19 toegewezen. De wedstrijd van aanstaande zaterdag op het veld van KV Oostende begint om 20.30 uur. Er is geen combiregeling voorzien. (bcd)

RACING GENK - Buffel mikt op Standard

Thomas Buffel kreeg dinsdag goed nieuws, op een tweede echo bleek dat het spierscheurtje in de kniepees al bijna verdwenen is. Hij mag de looptraining hervatten maar laat na Lokomotiva waarschijnlijk ook de match tegen Zulte Waregem schieten. “Daarna volgt een interlandbreak, ik wil nu niet het risico lopen om zeven weken out te zijn.” Buffel geraakt dus zeker speelklaar voor de match op de zesde speeldag op 11 september op Standard.(mg)

STANDARD - Ook spierscheur voor Cissé

Nog meer slecht nieuws bij Standard: ook Ibrahima Cissé zit met een spierscheur. De middenvelder moest tijdens de Waalse derby het veld verlaten met pijn achteraan de dij. Na omstandig onderzoek werd gisteren de diagnose gesteld: een scheurtje van drie centimeter. Iets minder ernstig dan Tetteh. De duur van zijn onbeschikbaarheid zal later worden ingeschat. Edmilson jr. is nog altijd ziek en kreeg zelfs het gezelschap van Darwin Andrade. Kosanovic (knie), Cissé (dij), Tetteh (dij), Trebel (nek) ontbraken ook op de ochtendlijke groepstraining. De namiddagtraining werd geschrapt wegens de hitte. (waw)

ZULTE WAREGEM - Nog geen akkoord met Juventus-speler

Italiaanse bronnen beweerden dat Zulte Waregem al een akkoord had bereikt met Juventus en dat alleen de handtekening van Luca Marrone (foto) ontbrak, maar dat bevestigt Essevee niet. Francky Dury wil de 26-jarige centrale verdediger – die ook op het middenveld uit de voeten kan – graag huren. Het blijft wachten op witte rook. Ook de polyvalente 20-jarige Benjamin Pavard van Rijsel behoort tot de pistes om de vacature van verdediger in te vullen. Jonathan Benteke – die dinsdag zijn contract ontbond – geniet de belangstelling van de Nederlandse tweedeklasser MVV.(jcs

KV OOSTENDE - Bijna honderd plaatsen voor rolstoelgebruikers

KV Oostende heeft de infrastructuur voor rolstoelgebruikers in de Versluys Arena opgewaardeerd. Tot vorig seizoen was er voor hen slechts plaats op een platform voor de vorige B-tribune. Nu is er meer ruimte voorzien. Ook zijn er meer andere faciliteiten voor deze supporters. KVO voorziet in totaal 85 gratis rolstoelplaatsen voor de nieuwe hoofdtribune. Bij de bezoekende supporters zijn er ook 14 plaatsen voorzien. Rolstoelgebruikers kunnen via speciale liften ook naar de kantine New Club 31, de Filou Bierstraat en in het businessgebouw. In het stadion zijn er ook vier toiletten voor hen beschikbaar. Meer info: www.kvo.be en diego.rosseel@kvo.be. (rpo)

KV KORTRIJK - Middagtraining afgelast, Goutas spreekt voor het eerst

De namiddagtraining werd afgelast bij KV Kortrijk. Door de tropische temperaturen kregen de spelers een middagje vrij. De Griekse aanwinst Dimitris Goutas sprak voor het eerst voor de camera van KVK-tv. De verdediger is blij dat hij bij Kortrijk twee Grieken treft. “Ik vind hier een grote club terug met een goeie organisatie”, aldus Goutas. “Het is de eerste keer dat ik buiten Griekenland speel, dus ik ben blij dat er hier al twee goeie Griekse spelers (Sifakis en Papazoglou, nvdr.) aanwezig zijn. Zij zullen me helpen met mijn integratie.” Goutas komt in principe meteen in aanmerking voor een eerste selectie dit weekend. (jve)

LOKEREN - Maric afwezig tegen Moeskroen

Mijat Maric kreeg gisteren te horen dat zijn adductorenblessure na de partij tegen Genk dermate is verergerd zodat de verdediger pas na de interlandbrek terug inzetbaar is. Sverrir Ingason (kuit) mag hopen op een snelle terugkeer maar blijft onzeker voor de partij van zaterdag tegen Moeskroen. Achter de naam van Kilian Overmeire (adductoren) staat eveneens een vraagteken. Joao Carlos (hamstrings) is in elk geval onbeschikbaar komend weekend. Guus Hupperts en Steve De Ridder trainen met de groep, maar zijn allicht pas binnen twee weken wedstrijdfit. Koen Persoons (knie) loopt volop en mag binnenkort de eerste baltrainingen afwerken. Bary Boubacar Copa, Lokeren en COPA (het jeugdopleidingscentrum van de Ivoriaanse doelman) slaan de handen in elkaar voor een stageperiode. Om alle talentvolle krachten te huisvesten zoekt Lokeren gastgezinnen voor september-oktober. Alle jonge talenten (U12 tot U16) trainen op de jeugdterreinen van de club samen met de Wase spelers van hun eigen leeftijdscategorie.(ssg)

WESTERLO - Deense linksachter Daniel Christensen tekent

Westerlo wil zich in de laatste week van de mercato defensief nog gevoelig versterken en heeft met de 27-jarige Deense linksachter Daniel Christensen een eerste transfer afgerond. Hij komt van de Deense eersteklasser Aarhus. “Het is een typische Scandinavische verdediger. Een speler met grinta, een vechter”, omschrijft Wim Van Hove de jongste aanwinst. Christensen speelde 158 wedstrijden in de Deense eerste klasse en leverde met twee doelpunten en 22 assists ook offensief zijn bijdrage. Het huiswerk van Westerlo is met deze transfer echter nog niet af, verzekert Van Hove. “In verdedigend opzicht willen we minstens één extra speler halen. Op dit moment liggen er nog enkele dossiers op tafel.” Peeters kan in aanloop naar KV Mechelen rekenen op een volledig fitte kern. Alessandro, Heymans, Lanini en Rommens werkten na hun optreden bij de beloften een individuele looptraining af. De andere spelers werkten ‘s ochtends een pittige veldtraining af,.(sks)

KV MECHELEN - Osaguona legt tests af

Spits Christian Osaguona legt vandaag zijn fysieke en medische tests af bij KV Mechelen. Als die positief zijn dan tekent de vijfvoudig Nigeriaanse international wellicht een contract bij KV Mechelen. Over de lengte van het contract wordt vandaag nog onderhandeld, maar volgens Nigeriaanse bronnen zou het om drie jaar gaan. Osaguona is een vrije speler nadat hij eind vorig seizoen zijn contract wegens wanbetaling verbrak bij het Marokkaanse Raja Casablanca. Bij KV moet de 25-jarige fysiek sterke spits van 1m94 de nieuwe concurrent worden van Nicolas Verdier. Opvallend: als Osaguona tekent, wordt hij de enige Afrikaanse speler in de A-kern van KV.(thst)

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen