© Chris VAN ROMPAEY

Maagden verhuizen van Liers ziekenhuis naar kerk

Het schilderij 'De Wijze en de Dwaze Maagden' is dinsdag verhuisd van de inkomhal van het Heilig Hartziekenhuis naar de Sint-Gummaruskerk. Een grondige opfrisbeurt van de inkomhal is hiervan de oorzaak.

Chris Van Rompaey

“Het schilderij De Wijze en de Dwaze Maagden is geschilderd door G. Van Stevens in 1668 en verwijst naar een parabel uit de Bijbel, waarin tien bruidsmeisjes de komst van een bruidegom afwachten. Alle tien hebben ze een olielamp meegenomen, maar in tegenstelling tot de wijze maagden hebben de dwaze geen olie bij zich. Het gevolg is dat bij aankomst van de bruidegom, midden in de nacht, de dwaze maagden geen licht kunnen ontsteken en zo de bruiloft mislopen”, weet waarnemend algemeen directeur Boudewijn Michielsens.

Het schilderij siert de hal van het ziekenhuis al jaar en dag, en maakt deel uit van het gezamenlijke erfgoed van de congregatie Gasthuiszusters Augustinessen van Lier, het ziekenhuis en het OCMW. “Door de werken aan de inkomhal en de vele infrastructuurwerken die de komende jaren zullen volgen in en rond het ziekenhuis, nemen we noodgedwongen afscheid van het. We zochten en vonden een oplossing voor het schilderij samen met de congregatie en het OCMW.“

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER