© EPA

Barcelona en Sevilla spelen Spaanse bekerfinale, Marseille moeizaam door

Sevilla heeft zich donderdagavond geplaatst voor de finale van de Copa del Rey, de Spaanse voetbalbeker. In de terugwedstrijd van de halve finales speelden de “Rojiblancos” 2-2 gelijk op het veld van Celta de Vigo.

Na de heenwedstrijd in eigen stadion (4-0) had Sevilla zijn schaapjes al op het droge. Celta, met Theo Bongonda 90 minuten op het veld, kreeg wel even vleugels nadat Aspas (35. en 55.) de thuisploeg op een dubbele voorsprong zette. Banega (57.) sloeg met de aansluitingstreffer de hoop van Celta de bodem in. Guidetti versierde op het uur een strafschop voor de thuisploeg, maar plaatste zijn elfmeter op de paal. Invaller Konoplyanka (87.) gunde Celta de zege niet en maakte er uiteindelijk 2-2 van. Sevilla staat voor de achtste keer in de finale van de Copa del Rey en gaat op 21 mei tegen titelhouder Barcelona op zoek naar zijn zesde beker. Barça plaatste zich woensdag, met Thomas Vermaelen in de basis, al ten koste van Valencia (7-0 en 1-1).

In de Coupe de France heeft Olympique Marseille zich geplaatst voor de kwartfinales na een 0-2 overwinning op het veld van amateurclub Trélissac. Alessandrini (33.) en Fletcher (87.) scoorden de doelpunten. Michy Batshuayi kreeg rust en bleef op de bank. Op 2 maart ontvangt l’OM amateurploeg Granville.