© EPA

Max Verstappen: ‘Ik kijk erg uit naar Formule 1-debuut’

Max Verstappen heeft woensdag zijn eerste meters gemaakt op het racecircuit van Suzuka. Te voet nog, maar de dinsdag 17 geworden Nederlander , die in Bree woont, beleeft vrijdag zijn eerste optreden in de Formule 1. Hij werkt dan voor renstal Toro Rosso de eerste vrije training af van de Grote Prijs van Japan.

jvh

‘Suzuka is echt een mooi circuit’, meldt Verstappen op zijn website. ‘Het is een heel interessante baan, maar zeker niet de gemakkelijkste om op te beginnen. Mijn doel is om ervaring op te doen, ik ben niet op Suzuka om ronderecords te verbreken. Ik kijk erg uit naar vrijdag.’

De zoon van oud-coureur Jos Verstappen reed drie weken geleden op een Italiaans circuit bijna 400 kilometer in een Toro Rosso uit 2012. Dat bleek genoeg om een zogeheten superlicentie te krijgen van de internationale autosportfederatie FIA. Zo’n licentie is noodzakelijk om in de Formule 1 te mogen rijden.

Verstappen, die de jongste coureur ooit in de Formule 1 wordt, neemt volgend seizoen de plek over van de Fransman Jean-Eric Vergne. Hij gaat het vaste rijdersduo van Toro Rosso vormen met de Rus Daniil Kviat.

F1-belofte Max Verstappen krijgt mooi verjaardagscadeau

© Red Bull (Twitter)

Toro Rosso heeft bevestigd dat Max Verstappen in actie zal komen tijdens de eerste oefensessie van de GP van Japan.

Max Verstappen wordt morgen 17 jaar en de Nederlander, die in Bree woont, krijgt van Toro Rosso een mooi verjaardagscadeau. Verstappen krijgt van Toro Rosso immers de kans om komend raceweekend tijdens de eerste oefensessie van de GP van Japan in actie te komen.

Komende vrijdag zal Verstappen de wagen van Jean-Eric Vergne overnemen. Aan het einde van het seizoen vervangt Verstappen Vergne ook als racepiloot bij de renstal uit Faenza.

“Inmiddels heb ik twee keer in de simulator in het Red Bull Technology Centre gezeten. Daar ben ik dan de hele dag van ’s ochtends tot ’s avonds aan het rijden. De laatste keer heb ik op Suzuka geoefend, als voorbereiding op de geplande vrijdagtraining. Ik moet zeggen dat het een lastige baan is om onder de knie te krijgen”, zo laat Verstappen weten op zijn officiële website.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer