© Ellen Daemen

Stem op het Gastvrije initiatief van Jeugd Rode Kruis Lanaken

Allemaal even stemmen alsjeblieft. We kunnen hier een mooi bedrag mee winnen waardoor we steeds deze kinderen leuke en onvergetelijke momenten kunnen bezorgen. 1. Klik op: http://www.gastvrijegemeente.be/initiatieven/sinterklaas-op-bezoek-het-opvangcentrum-ter-dennen 2. Klik op stem nu. 3. Vul je mailadres in en klik op ‘stemmen’. (Je kan aanduiden dat je geen reclame wenst te ontvangen) 4. Bevestig je stem in de bevestigingsmail die je in je mailbox ontvangt. Het initiatief dat de meeste stemmen krijgt van het publiek wint de publieksprijs. En dat is de moeite waard: een Gastvrije Award 2014 én 1.000 euro. Het initiatief op de tweede plaats wint 250 euro.

Ellen Daemen

We willen ook ons Sinterklaasfeest in de schijnwerpers zetten. De leden van het Jeugd Rode Kruis (JRK) Lanaken gaan dan samen met de Sint en enkele Zwarte Pieten naar het opvangcentrum Ter Dennen en bezorgen daar de kindjes een namiddag om nooit te vergeten. De meeste kinderen komen uit oorlogsgebieden en kennen Sinterklaas niet. Ze leren hier wel over in de nabij gelegen school.

De kinderen krijgen dan de kans om hun ingestudeerde liedjes en dansjes aan de Sint te laten zien en horen. Meestal doen de Zwarte Pieten heel enthousiast met hen mee (improvisatie). Wanneer Sinterklaas de kindjes dan tot bij zich roept en ze een cadeautje krijgen, zie je ze allemaal glunderen! En ook al duurt deze lach van de ouders en kinderen misschien maar even, de herinnering hieraan, waar wij voor gezorgd hebben, is voor het leven!

Nog een korte uitleg over onze werking:Iedere maand organiseren wij op zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur activiteiten vóór elke leeftijdsgroep (8j – 16j). We spelen er super originele reuze fantastische spelletjes! Regelmatig organiseren we ook een thema-activiteit. Dan spelen we een spel rond bv.: EHBO, andere culturen, sport, tv-programma's en ga zo maar door...Laat één iets duidelijk wezen: Jeugd Rode Kruis" is er voor iedereen, dus ook voor jou! Als je wilt meedoen, kost dat je geen lidgeld. We laten nieuwe leden op elk moment van het werkjaar instappen, of we nu september of februari zijn, dat maakt niet uit!Zo verlagen we de drempel om naar een jeugdbeweging te komen. Mensen die in "(kans)armoede" leven, asielkindjes, ... kunnen op deze manier toch contacten leggen/vriendjes maken/de Nederlandse taal leren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer