Twee 19-jarigen uit Meeuwen opgepakt na wilde achtervolging

© WBE

Twee 19-jarige mannen uit het Limburgse Meeuwen-Gruitrode zijn vrijdagmiddag gearresteerd, nadat ze in het Nederlands-Limburgse Weert enkele stoptekens van de politie genegeerd hadden. Vervolgens zette de Nederlandse politie de achtervolging in, die over de grens in Bocholt eindigde.

skn

Een Nederlandse politiepatrouille zag een auto met Frans kenteken rijden en wilde de inzittenden controleren. De bestuurder negeerde het stopteken en reed verder. Bij het station in Weert stopte de auto. Toen de agenten uitstapten gaf de bestuurder weer vol gas en werd de achtervolging verdergezet. Op de Ringbaan Zuid kwam de verdachte met zijn auto in de berm terecht, en toen de agenten hem met hun auto wilde blokkeren, ramde de verdachte de politieauto en reed verder. De achtervolging door twee politieauto’s ging verder over de Bocholterweg richting België.

De Belgische politie was inmiddels gewaarschuwd. Op het kruispunt van de Hamonterweg met de Weerterweg in Bocholt verloor de verdachte de controle over het stuur en kon de Nederlandse politie de beide inzittenden oppakken en overdragen aan de Belgische politie. Hierbij is nog een politieauto beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

De auto waarmee de verdachten reden, bleek valse kentekenplaten te hebben, de bestuurder had een mes op zak en heeft geen rijbewijs. De verdachten gingen mee met de Belgische politie en de Nederlandse politie zal het duo nog verder verhoren en proces-verbaal opmaken. Dat maakte de Nederlandse politie zaterdag bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen